POSLE TROPSKOG TALASA STIŽE KRATKO OSVEŽENJE: Sledeće nedelje opet PAKLENO
Ilustracija, Foto: Foto: Beta/Dragan Gojić/Luka Stojanović/Facebook/Radivoj Komazec

vremenska prognoza

POSLE TROPSKOG TALASA STIŽE KRATKO OSVEŽENJE: Sledeće nedelje opet PAKLENO

Vremenska prognoza predviđa i promenu vremena i osveženje

Objavljeno:

Vremenska prognoza meteorologa Marka Čubrila nam donosi, nakon sunčanog dana, nepogode u vidu pljuskova, grada i grmljavine.

- Danas će se ka nama približavati manja količina vlažnog i svežijeg vazduha iz središnje Evrope tako da posle sunčanog prvog dela dana od popodneva, a naročito posle podne i u prvom delu noći ka suboti treba očekivati destabilizciju atmosfere uz pojavu grmljavinskih pljuskova i lokalnih nepogoda uz obilnu kišu, prolazno olujan vetar, jako sevanje i pojavu grada - napisao je Čubrilo na svom fejsbuk profilu.

Te pojave očekuju se u jugozapadnoj i severozapadnoj Srbiji kao i u većem delu Vojvodine, ali su moguće i nad središnjim predelima Srbije. Nad ostalim delovima zemlje nestabilnosti su moguće, ali ređe.

Vremenska prognoza predviđa i promenu vremena i osveženje.

Vremenska prognoza za subotu i nedelju

- Za vikend promenljivo oblačno i nad većim delom regiona znatno prijatnije. Najviše će osvežiti nad severozapadnim i središnjim predelima, a najmanje na jugoistoku i jugu regiona. Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar. Dnevni maksimum od oko 27 stepeni na zapadu do oko 34 na jugu i istoku regiona.

- U subotu bi ponovo nad središnjim i istočnim predelima regiona moglo biti lokalnih pljuskova, ali u koliko ih i bude oni ne bi trebali biti tako jaki kao u petak posle podne. GFS za nedelju nad prostorom istočne BiH, jugozapadne i južne Srbije kao i dela središnje Srbije daje mogućnost nešto jačih pljuskova, ali za sada ostali modeli nisu skloni tom rešenju.

Vremenska prognoza za sledeću nedelju

Naredne nedelje vremenska prognoza donosi novi tropski talas.

- Od nedelje bi trebalo uslediti novo otopljenje koje bi bilo posledica formiranja sekundarnog ciklona negde nad severnim Jadranom koji bi u svom istočnom, toplom sektoru ka središnjim, a posebno istočnim delovima regiona povukao veoma topao vazduh te bi oko 14.07. ovde maksimum i ponovo bilo preko 35 stepeni Celzijusa. Na zapadu bi već znatno osvežilo uz pljuskove, dok bi se u drugom delu naredne nedelje to jače osveženje uz konkretnije i češće pljuskove proširilo i nad istočni deo regiona.

- Kako će to pogoršanje zaista izgledati trenutno nije moguće tačno proceniti, jer se tek čeka potvrda razvijanja tog sekundarniog ciklona, a onda će snaga pogoršanja zavisiti od snage i putanje tog sistema ali svi su izgledi da sredina jula donsi osetno svežiji i kišovit period koji bi verovatno potrajao do oko 19.07. kada bi ponovo otoplilo - zaključio je Čubrilo.

Bonus video:

00:29

POČEO EGZIT! Senidah oduševila publiku na PETROVARADINSKOJ tvrđavi: Odlična atmosfera na FESTIVALU! (VIDEO)

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.