KORONA GUBI BITKU! U proteklih sedam dana u Mačvanskom okrugu bilo je dvanaest pozitivnih
Ilustracija/Kovid bolnica, Foto: Ministarstvo odbrane

dobre vesti

KORONA GUBI BITKU! U proteklih sedam dana u Mačvanskom okrugu bilo je dvanaest pozitivnih

Obolelih je u okrugu dvadeset i šest, jedan više nego u subotu, a najviše obolelih, devet, i dalje ima Loznica

Objavljeno:

U Loznici se koronavirus primirio mada ne i sasvim kapitulirao. Prethodna tri dana u Trijažnom centru za febrilna stanja i respiratorne infekcije lozničkog Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“ pregledano je 80 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga su se 24 pacijenta javila prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi.

Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 49 snimaka pluća i dijagnostikovane su četiri nove pneumonije, a sedamnaest pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled. U ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno je pregledano 39 pacijenata sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju pri čemu je njih deset imalo prvi pregled. Kovid odeljenje Opšte bolnice sa 48 kreveta gotovo je sasvim prazno i danas su na bolničkom lečenju samo tri pacijenta. Inače, na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja do sada su date 55.862 doze vakcina. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u proteklih sedam dana u Mačvanskom okrugu bilo je dvanaest pozitivnih, dva manje nego sedmicu pre. Najviše ih je imao Krupanj (4), slede Šabac sa tri, Vladimirici i Mali Zvornik sa po dva, Loznica je imala jednoga, a u Bogatiću, Koceljevi i Ljuboviji ih nije bilo. Tokom vikenda po jedan novozaraženi evidentiran je u Šapcu,

Vladimircima, Malom Zvorniku i Krupnju. Obolelih je u okrugu dvadeset i šest, jedan više nego u subotu, a najviše obolelih, devet, i dalje ima Loznica. U Krupnju je osam obolelih, Šapcu pet, Malom Zvorniku i Vladimircima po dva dok ih ostale opštine nemaju.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.