MINISTARKA KISIĆ U NENAJAVLJENOJ POSETI USTANOVI ZA DECU I MLADE U ALEKSINCU: Uslovi izuzetno dobri!
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Minrzs.gov.rs

OBILAZAK

MINISTARKA KISIĆ U NENAJAVLJENOJ POSETI USTANOVI ZA DECU I MLADE U ALEKSINCU: Uslovi izuzetno dobri!

U okviru objekta se pruža i usluga dnevni boravak dece i mladih sa smetnjama u razvoju, gde su uslovi, takođe, izuzetno dobri

Objavljeno:

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević obišla je u subotu Ustanovu za decu i mlade "Hristina Markišić" u Aleksincu.

- Ustanove koje ovih dana obilaze predstavnici Ministarstva upravo su one koje je 2019. godine obišla Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom i na osnovu čijih poseta je nastao njihov izveštaj - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Predstavnici Ministarstva nastaviće obilazak svih ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika u okviru svojih redovnih poslova i nadležnosti, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga i otklanjanja eventualnih nepravilnosti.

Usluge domskog smeštaja u Ustanovi za decu i mlade "Hristina Markišić" u Aleksincu koristi četvoro dece, a 11 njih koristi uslugu male domske zajednice.

- Uslovi u ustanovi su izuzetno dobri, hrana je raznovrsna, a kada je u pitanju jelovnik, poštuju se želje korisnika. Ministarka Kisić Tepavčević se uverila da su zaposleni posvećeni korisnicima, da postoji topao i neposredan odnos između korisnika i zaposlenih - stoji u saopštenju.

Kako dalje navode, deca su vesela i pozitivna, a zaposleni im često organizuju izlete i šetnje. U okviru objekta se pruža i usluga dnevni boravak dece i mladih sa smetnjama u razvoju, gde su uslovi, takođe, izuzetno dobri.

Poseta Ustanovi za decu i mlade "Hristina Markišić" u Aleksincu je druga poseta Kisić Tepavčević ovoj ustanovi od kada je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Prethodno je ministarka posetila Ustanovu za smeštaj dece i mladih "Duško Radović" u Nišu.

Bonus video:

09:07

ESPRESO INTERVJU: Filip Vukosavljević

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.