GRČKA PROMENILA USLOVE ZA ULAZAK STRANIH TURISTA: Za državljanje SRBIJE važi jedno novo PRAVILO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

važno!

GRČKA PROMENILA USLOVE ZA ULAZAK STRANIH TURISTA: Za državljanje SRBIJE važi jedno novo PRAVILO!

Za ulazak u Grčku takođe je potrebno popuniti PLF formular

Objavljeno:

Grčka je danas objavila nove uslove za ulazak u tu zemlju, a za državljane Srbije važi jedno novo pravilo.

Sada potvrda o preležanoj infekciji kovida-19 ne sme biti starija od šest meseci!

Do sada je važilo da ukoliko nemate potvrdu o vakciniciji odnosno PCR ili antigenski test granicu možete preći sa potvrdom o preležanoj koroni koja je mogla biti stara najmanje dva, a najviše devet meseci.

Međutim, to pravilo je promenjeno danas, tako da sada važi da ta potvrda može biti najmanje stara 30 dana, a najviše 180 dana iliti šest meseci, objavljeno je danas na travel.gr.

Pre dve nedelje smo dobili olakšicu kao zemlja koja je na "zelenoj listi" da možemo preko granice i sa negativnim antigenskim testom. To predstavlja veliku, pre svega, finansijsku olakšicu za srpske turiste s obzirom na to da PCR test košta 9.000 dinara, dok antigenski staje 3.500.

Takođe, deca uzrasta do 12 godina ne moraju da rade testove ukoliko dolaze iz zemalja koje su u zelenoj zoni, kao što je Srbija.

Podsetimo, osobe koje su vakcinisane dostavljaju potvrdu o primljene dve doze vakcine, izdatu od zvaničnih državnih institucija, uz uslov da druga doza cepiva protiv korona virusa bude primljena minimum 14 dana pred polazak.

S obzirom na to da je ranije potpisan sporazum između Grčke i Srbije to su sve vakcine koje su dostupne u našoj zemlji priznate i prilikom ulaska u Grčku - Fajzer/Bajontek, AstraZeneka, Sinofarm i Sputnjik V.

Za ulazak u Grčku takođe je potrebno popuniti PLF formular.

Bonus video:

04:30

ESPRESO INTERVJU: Ivana Stamenković Sindi

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.