PROTIV DELTA SOJA MOŽEMO SAMO NA JEDAN JEDINI NAČIN, ON SE MNOGO BRŽE ŠIRI: Direktor SZO za Srbiju jasan!
Marijan Ivanuša, Foto: Printscreen, Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

PROTIV DELTA SOJA MOŽEMO SAMO NA JEDAN JEDINI NAČIN, ON SE MNOGO BRŽE ŠIRI: Direktor SZO za Srbiju jasan!

Ovaj soj se puno efikasnije širi u odnosu na ostale

Objavljeno:

Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je danas da je trenutna epidemiološka situacija u Srbiji "jako dobra" i da to treba iskoristiti za vakcinaciju "što pre" kako bi se spremno branili od delta soja korone, koji se ovde tek pojavio.

"Vakcinacija je najbolja odbrana protiv korone. Ovaj soj se puno efikasnije širi u odnosu na ostale, zato i postaje prevladavjući virus", rekao je Ivanuša za Radio televiziju Srbije (RTS), komentarišući epidemiološku situaciju u Evropi i regionu.

On je napomenuo da se baš zbog te osobine delta soja postojeće mere protiv korone moraju strogo primenjivati, navodeći da su ih brojne države ublažavale.

"Ljudi su se opustili i u kombinaciji sa virusom koji se brže širi dolazi to dovodi do posledica, odnosno pogoršanja", ocenio je Ivanuša, dodajući da se kod mladih taj virus jako brzo širi.

Na pitanje da li je publika na završnom turniru Evropskog prvenstva u fudbalu mogla da utiče na pogoršanje epidemiološke situacije, on je naveo su neke države izveštavale da su se gledaoci vraćali zaraženi.

"To može imati određeni uticaj, ali je samo jedan od elemenata, ne bih rekao da je to kobno uticalo na pogoršanje stanja u Evropi", naveo je Ivanuša.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.