POTRAŽNJA ZA KLIMAMA I VENTILATORIMA SKOČILA 70 ODSTO! Srbi masovno kupuju uređaje, ali im se ne daju velike pare!
Tropske vrućine/Ilustracija, Foto: Vladimir Sporčić, Aleksandar Jovanović Cile, Nebojša Mandić, Dragan Kadić, Zorana Jevtić

istražili smo

POTRAŽNJA ZA KLIMAMA I VENTILATORIMA SKOČILA 70 ODSTO! Srbi masovno kupuju uređaje, ali im se ne daju velike pare!

Očigledno je da je vrućina bila neizdržljiva ovih dana, pa su građani opustošili prodavnice, a neki su čak kupovali i po nekoliko komada

Objavljeno:

Letnja sezona je tu, a visoke temperature i tropski talas koji je zahvatio našu zemlju naterali su građane Srbije da odu do trgovinskih lanaca i da pazare uređaje koji će ih rashladiti.

Izbor je veliki, te možete birati od različitih modela klima uređaja do ventilatora, za koje je potreban manji budžet.

Klima
foto: Printscreen

Kako bismo istražili kakva je sad potražnja odlučili smo da kontaktiramo nekoliko prodajnih objekata i saznamo šta se to najviše kupuje.

- Potražnja se u odnosu na raniji period povećala sigurno za 70 odsto. Mlađi kupci se više odlučuju za kupovinu klima uređaja, dok stariji više kupuju ventilatore - objašnjava za Espreso M.R., zaposleni u poznatom trgovinskom lancu.

Ventilator, vrućina
foto: Profimedia

Kako je naveo, cena ventilatora za koje se kupci najviše opredeljuju se kreće od 1.500 dinara, do 3.000 dinara, dok su klima uređaji skuplji pa ih kupuju najviše do 45.000 dinara.

Klima uređaj
foto: Profimedia

- Ima dosta kupaca koji razmišljaju na vreme, pa su se već pre početka sezone obezbedili, a vrlo moguće i kupili uređaj po nižim cenama, objašnjava prodavac.

Klima uređaj
foto: Profimedia

Očigledno je da je vrućina bila neizdržljiva ovih dana, pa su građani opustošili prodavnice, a neki su čak kupovali i po nekoliko komada ventilatora.

klima
foto: Profimedia

Jedan od glavnih razloga za odabir ventilatora može da bude i ugradnja, za koju ne treba čekati nekoliko dana, što je slučaj sa klima uređajima.

Klima uređaj
foto: Profimedia

Kako su nam rekli iz drugog trgovinskog lanca, ništa manje nisu važni ni radijatori, odnosno uređaji koji greju prostor. Sada nije zimska sezona, ali je pravo vreme za kupovinu jer su aktuelni popusti, upravo zbog male potražnje.

- Građani kupuju i radijatore, ali u manjoj meri, objasnili su nam zaposleni.

Klima uređaj
foto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.