IZMENA UREDBE: Vlada Srbije o rešavanju problema kvaliteta vazduha
Ilustracija, Foto: Profimedia

SAGOREVANJE

IZMENA UREDBE: Vlada Srbije o rešavanju problema kvaliteta vazduha

U saopštenju je navedeno da se veliki broj pritužbi gradjana odnosio na individualne izvore zagadjivanja, uglavnom objekte za pripremu hrane, i ; predloženim izmenama i ovi objekti stavljaju pod kontrolu inspekcije za zaštitu životne sredine

Objavljeno:

Vlada Srbije danas je usvojila Uredbu o izmenama i dopuni Uredbe o graničnim vrednostima emisija zagađujućih materija u vazduhu iz postrojenja za sagorevanje.

To je usvojeno "s obzirom da je problem kvaliteta vazduha prepoznat kao jedan od prioritetnih za rešavanje u oblasti unapredjenja stanja životne sredine", saopšteno je iz Vlade Srbije.

U saopštenju je navedeno da se veliki broj pritužbi gradjana odnosio na individualne izvore zagadjivanja, uglavnom objekte za pripremu hrane, i ; predloženim izmenama i ovi objekti stavljaju pod kontrolu inspekcije za zaštitu životne sredine.

Predloženom izmenom predvidjeno je da se merenja u toku probnog rada i pojedinačna merenja emisija zagadjujućih materija sprovode i na malim postrojenjima za sagorevanje snage manje ili jednake 8 kWth, ukoliko koriste tečna i gasovita goriva, odnosno snage manje ili jednake 50 kWth, ukoliko koriste čvrsta goriva.

Agencija za zaštitu životne sredine će u narednom periodu preći na elektronsko izveštavanje ka Nacionalnom registru izvora zagadjivanja (NRIZ), što znači potpuno ukidanje dostavljanja papirnih dokumenata i njihovo slanje poštom, dodaje se u saopštenju.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.