FILIP NAPUSTIO GRAD I OTIŠAO NA SELO, NIJE ZAŽALIO UOPŠTE: Otkrio je pogled od MILION DINARA! (FOTO)
Filip Matović, Foto: RINA

svaka čast

FILIP NAPUSTIO GRAD I OTIŠAO NA SELO, NIJE ZAŽALIO UOPŠTE: Otkrio je pogled od MILION DINARA! (FOTO)

Sa njegovog imanja puca pogled na Zlatarsko jezero, a on ga je simbolično nazvao "Pogledom od milion dinara"

Objavljeno:

Sve češće se može čuti kako mladi odlaze sa sela, ali u Ojkovica kod Nove Varoši poslednjih godina mesto je u koje se vraćaju. Taj "trend" pokrenuli su Dunja i Vladimir koji su sigurnost Švedske menjali za šumovite obronke Zlatara, a nakon njih svoje parče raja tu je pronašao i Filip Matović. Za ovog Šumadinca boravak na selu i nije neka nepoznanica, svu tu lepotu poželeo je da podeli sa drugima pa je prostrane livade, koje su njegova dedovina pretvorio u kamping odmaralište. Za to nije štedeo ni svoje vreme, enegriju ali ni kredit koji je podigao kao bi napravio pravu prirodnu oazu.

Nova Varoš
foto: RINA

"Ideja se rodila pre par godina i na nagovor prijatelja da nešto ovde napravimo. Odluku sam doneo krajem 2020. godine i najveću podršku porodice i prijatelja koji su me praktično selili iz Beograda prvo za Gornji Milanovac a zatim ovde u selo Ojkovica koji koje nam se nalazi dedovina i stara porodična kuća u kojoj niko nije živeo preko dvadeset godina", kaže Filip za RINU.

Sa njegovog imanja puca pogled na Zlatarsko jezero, a on ga je simbolično nazvao "Pogledom od milion dinara". Opredelio je mesto za dvadeset šatora, gde se mogu postaviti deset šatora za tri osobe, i isto toliko za šest osoba.Akcenat je stavio na aktivan turizam, jer kako kaže, u ovom kraju Srbije ima mnogo toga što bi trebalo da se vidi i obiđe.

Nova Varoš
foto: RINA

"Imaćemo organizovan ture, vožnje kajacima, čamcima, katamaranom po samom jezeru, treking i orjenting ture. Ovde sam opredelio mesto za dvadeset šatora, gde se mogu postaviti deset šatora za tri osobe, i isto toliko za šest osoba".

Da je ovo Filipov pun pogodan pokazuje i činjenica da su svi smeštajni kapaciteti u njegovom hotelu pod otvorenim nebom popunjeni mesecima unapred, pa zato razmišlja da svoje kapacitete i proširi.

Nova Varoš
foto: RINA

"Trenutno moj fokus je na grupnim turama i mislim kada im ponuditet odmor pod otvorenim nebom sa oduševljenjem prihvate, i odaziv je fenomenalan naročito jul i avgust kada govorimo o produženim vikendima od petka do nedelje, ali sam uvek razmišljao da pridodam i nekoliko kampova sa strane kako bi oni koji individualno doću takođe nađu utočište", rekao je ovaj preduzimljivi mladić.

Da je više ovako ambicioznih i mladih osoba kao što je Filip Zlatar bi postao jedna od najtraženijih turističkih destinacija u Srbiji, a malo selo Ojkovica u srcu planine iako još uvek nije poznata poseduje pravo prirodno bogatstvo.

Bonus video:

03:25

SRPSKA PROVANSA NA JUGU: Fascinantna polja lavande prava ATRAKCIJA domaćim i stranim umetnicima

(Espreso / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.