ZAPROSIO SAM SUPRUGU PREKO TELEFONSKOG POZIVA: Naš čuveni voditelj ispričao SVE o svom ljubavnom životu (FOTO)
Zoran Mihajlović, Foto: Privatna arhiva

iskreno o svemu

ZAPROSIO SAM SUPRUGU PREKO TELEFONSKOG POZIVA: Naš čuveni voditelj ispričao SVE o svom ljubavnom životu (FOTO)

Mihajlović je glavni urednik informativnog programa Kurir televizije, ali i voditelj emisija Centralni dnevnik i Večernji dnevnik

Objavljeno: 18:30h
Bojana Petrović

Zoran Mihajlović. Čovek koji je na čelu informativnog programa Kurir televizije. Čovek koji o sebi ne voli mnogo da priča, a i te kako ima mnogo da kaže.

Mihajlović je glavni urednik informativnog programa Kurir televizije, ali i voditelj emisija Centralni dnevnik i Večernji dnevnik.

Svima nam je poznat sa malih ekrana, a naša ekipa je imala tu čast da treći put razgovara sa njim. Ovaj put smo zagrebali malo dublje i od Mihajlovića saznali sve o njegovoj supruzi, njihovom upoznavanju, a otkrio nam je i šta je "recept" za uspešan brak koji traje već 20 godina.

Iako uvek ozbiljan i na prvi pogled prilično strog, Zoran je zapravo vrlo emotivan i pažljiv. Porodica mu je na prvom mestu, a njegova ljubavna priča nas je oduševila jer je prilično nesvakidašnja.

U nastavku u celosti prenosimo naš treći intervju i verujemo da ćete i vi uživati jednako koliko i mi dok smo pravili ovu priču.

Kada ste upoznali Vašu suprugu i kako je izgledao taj trenutak?

- Aleksandra i ja smo se upoznali 1999. godine na jednoj zabavi, tačnije, ja sam nju tada prvi put sreo. Ona je mene već ranije videla, jer sam u to vreme bio voditelj na BK televiziji. Upoznali smo se preko zajedničkih prijatelja koji su verovali da smo nas dvoje stvoreni jedno za drugo. Bili su ubeđeni u to i zbog toga što smo rođeni istog dana. To se ne dešava baš često, kao što se često ne dešava da vam se i jedno od dece rodi na vaš rođendan.

Na koji način ste je zaprosili i koliko dugo ste u braku?

- U našem slučaju se to dogodilo na jedan specifičan način. I odmah da kažem, nije bilo romantično. U to vreme živeo sam na Novom Zelandu, a ona u Beogradu. Bili smo razdvojeni godinu dana, ali smo skoro svakodnevno bili u kontaktu telefonom ili mejlovima. Shvatili smo da distanca ne menja naša osećanja i da “Daleko od očiju - u našem slučaju - nije daleko od srca.” Upravo suprotno. U to vreme nisam planirao povratak u Beograd, to bi bilo iracionalno posle godinu dana života u inostranstvu, pa sam morao da iznađem način da Sandra dođe na Novi Zeland. Upoznao sam našeg čoveka koji radi u imigracionoj službi i on mi je savetovao da apliciramo za “vereničku vizu”. To je podrazumevalo da moramo da dokažemo da je naša veza stvarna, iskonska i da nije reč o nekoj prevari samo zbog dobijanja vize, jer su imali i takva iskustva. Sve to je, između ostalog, podrazumevalo da moram da priložim brojne dokaze, kao što su zajedničke fotografije (imali smo ih na stotine), telefonski listing (telefonski račun je bio astronomski), kopije nekih mejlova, ali i da otvorim zajednički bankovni račun, da predočim dokaz da sam zakazao venčanje u opštini, kupio prsten i obrazložim kada i kako sam je zaprosio … Sandra je sve to znala i pristali smo da ispunimo sve njihove uslove kako bismo bili zajedno. I tako… Zaprosio sam je u jednom telefonskom pozivu. Bili smo udaljeni 18 hiljada kilometara… Znam, dokazivati nekome vašu ljubav i to na ovaj birokratski način zvuči veoma neromantično. Ali to je u našem slučaju bila jedina opcija. I tako je Sandra došla kod mene, venčanje je bilo skromno, sa nekoliko zvanica i svedoka. I sada kažem, da mogu da vratim vreme, učinili bismo isto. Naša ljubav je pobedila sve kilometre i sve prepreke i to kažem i sada u godini kada obeležavamo 20 godina braka. Mi nismo imali raskošnu svadbu, stotine ljudi na venčanju i bračno putovanje na neku egzotičnu destinaciju, a naš brak je upravo dokaz da luksuz i glamur venčanja nisu ključni za srećan brak.

Zoran Mihajlović
foto: Privatna arhiva

Opišite nam malo kako izgleda biti u vezi na daljinu i šta je sve neophodno da bi ta veza uspela?

- To je pre svega jedan dobar test. I nije ga lako savladati. Život je pun izazova. Mi smo ipak odoleli. I bili su u pravu oni koji su i pre nas dvoje znali da smo stvoreni jedno za drugo. U prethodne dve decenije naša ljubav je uspela da nadvlada brojne prepreke i uvek smo iz svakog problema izlazili snažniji.

Čime Vas je supruga najviše osvojila, po čemu se izdvojila od ostalih devojaka?

- Zaljubili smo se na prvi pogled. To nam je oboma bilo jasno. Svaki slobodan trenutak provodili smo zajedno. Ali onda su usledili problemi tj. dileme. Sandra je veoma uporna u svemu što radi i ne odustaje lako. I ja sam isti takav. Pre nego što smo počeli da se zabavljamo rekao sam joj da planiram da idem iz zemlje i da nisam zainteresovan za vezu koja bi bila ograničenog trajanja. Ona je rekla: ”Znam za tvoj plan o odlasku iz zemlje, ali vredi pokušati.” Izgovorila je upravo ono što sam i ja želeo, ali nisam smatrao da je ispravno da ja predložim, jer ipak, ja sam bio taj koji odlazi. Zabavljali smo se godinu dana, potom smo godinu dana bili razdvojeni i bila je u pravu. Ja danas ne bih mogao da zamislim drugačiji život. Za mene ne postoji druga osoba sa kojom bih želeo da budem do kraja života. Veoma smo vezani.

Šta je neophodno za postizanje uspešnog i dugovečnog braka?

- Mislim da su ključni sastojci tog tajnog recepta međusobno razumevanje, spremnost na kompromis i naposletku svest da je pored tebe osoba uz koju se osećaš sigurno i voljeno. Osoba koja te ne uzima zdravo za gotovo, sa kojom voliš da provodiš vreme, od koje ne bežiš smišljajući hobije i pravdajući to krizom srednjih godina, osoba kojoj zaista možeš da kažeš sve, koja te neće osuđivati, već će te razumeti i biti ne samo bračni partner, u najširem smislu te reči, već prijatelj u svakom trenutku.

Koja Vam je najlepša zajednička uspomena, a koju uspomenu tek želite da stvorite? (U smislu da negde otputujete, odlučite se za neki ekstreman sport ili slično)

- Puno je lepih uspomena. Često se setimo boravka na Novom Zelandu i putovanja po čarobnim ostrvima. Ali to je bilo u vreme dok nismo imali decu. Za mene su najlepši trenuci dolazak na svet naših sinova. Prisustvovao sam porođaju na Novom Zelandu, u Beogradu mi to, nažalost, nije bilo dozvoljeno. To je nešto što ćemo pamtiti ceo život. Što se tiče budućnosti, teško je govoriti unapred. Nisam od onih koji prave dugoročne planove, ali verujem da nam se smeši jedno putovanje u Njujork.

Zoran Mihajlović
foto: Privatna arhiva

Jeste li saglasni sa tim da se suprotnosti privlače? Koliko se Vi i Vaša supruga razlikujete?

- U našem slučaju nisu u pitanju suprotnosti, mi smo kao blizanci, ne razlikujemo se mnogo, slično reagujemo i prečesto isto mislimo. I danas, posle toliko godina zajedničkog života i dalje nadupunjujemo rečenice jedno drugome, kao u period kad smo počeli da se zabavljamo. Ipak ima jedna stvar u kojoj se baš razlikujemo. Sandra je mnogo veći avanturista od mene i obožava putovanja.

Šta je najluđe što ste učinili zbog ljubavi?

- Ne pada mi na pamet ništa što bih mogao da izdvojim kao “najluđe”. Ali hajde da kažem da je u svakoj fazi naše ljubavi bilo izvesnih luckastih stvari, neke od njih su veoma lične, a samim tim želim da ostanu samo naše.

Opišite Vaš odnos sa suprugom u pet reči.

- Iskrenost, razumevanje, kompromis, poverenje i nadasve ljubav.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.