PUNO SRCE: Razvijena OGROMNA TROBOJKA na mostu na Tari (VIDEO)
Most na Tari, Foto: Printscreen/TikTok

SPEKTAKULARNO

PUNO SRCE: Razvijena OGROMNA TROBOJKA na mostu na Tari (VIDEO)

Pre dva dana Pravoslavna omladina Pljevlja je najavila da će razviti veliku zastavu na mostu kako bi celom svetu poslali poruku da se ne odriču predaka koji su dali živote za slobodu

Objavljeno: 23:34h

Pravoslavna omladina Pljevlja je na Vidovdan, 28.juna, ravila zastavu trobojku dugu 400 m na mostu na Tari, odakle je krenula borba za odbranu svetinja, i u Pljevljima otkrili mural posvećen Pljevljacima junacima sa Košara. Kretanje prema mostu je bilo u 17 sati ispred Hrama Svetog Georgija na Gukama.

Pre dva dana Pravoslavna omladina Pljevlja je najavila da će razviti veliku zastavu na mostu kako bi celom svetu poslali poruku da se ne odriču predaka koji su dali živote za slobodu.

– Posle razvijanja zastave na mostu i slanja celom svetu poruke da se mi naših svetih predaka koji su svoje živote položili za slobodu NISMO ODREKLI, vratićemo se u grad gde ćemo premijerno otkriti mural našim pljevaljskim herojima Vukomanu Vulu Tešoviću i Predragu Peđi Leovcu koji su svoje mlade živote položili 1999. godine na Karauli Košare u odbrani naše svete Srpske zemlje Kosova i Metohije i tada stekli besmrtnost i svoja imena upisali zlatnim slovima u našoj istoriji. Svi ste dobrodošli da svojim prisustvom uveličate ovo naše malo okupljanje – navodi se u saopštenju za javnost Pravoslavne omladine.

Na njihov poziv veliki broj sugrađane se odazvao događaju i poslali su veličanstvenu poruku svetu, kao što možete da se uverite sami:

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media