SRBIJA NAPREDUJE SA VAKCINACIJOM IZ DANA U DAN: Na Torlak stiglo još 8.190 doza Fajzera!
Torlak, Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

korona virus

SRBIJA NAPREDUJE SA VAKCINACIJOM IZ DANA U DAN: Na Torlak stiglo još 8.190 doza Fajzera!

Kada je reč o regionu, Srbija je prva po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Slovenija, Rumunija, Mađarska, Hrvatska i Bugarska

Objavljeno:

Na Institut "Torlak" upravo je stiglo novih 8.190 doza "Fajzer" vakcina, saopštilo je Ministartvo zdravlja.

Prema poslednjim podavima u Srbiji je vakcinisano 544.209 ljudi, a u ovom trenutku na raspolaganju su vakcine tri proizvođača, "Fajzer-Biontek", "Sputnjik V" i "Sinofarm".

Kako je u svom intervjuu za "Blic" izjavila direktorka "Torlaka" dr Vera Stoiljković, Institut je nacionalni proizvođač vakcina i seruma i poseduje dozvolu Ministarstva zdravlja za promet na veliko lekova i medicinskih sredstva kao i Sertifikat Svetske Zdravstvene Organizacije i UNICEF za Nacionalno skladište vakcina od 2009. godine, kao priznanje visokih standarda obezbeđenja kvaliteta u skladištenju i distribuciji vakcina u okviru inicijative WHO-UNICEF.

-Institut „Torlak“ se tokom prethodne godine intezivno pripremao za različite uslove skladištenja vakcina, kako bi u svakom trenutku mogao da odgovori na sve zahteve prijema, čuvanja i skladištenja vakcina različith vrsta proizvođača. Institut „Torlak“ poseduje kapacitete za skladištenje vakcina na različitim temperaturnim režimima, pa i na temperaturi - 80oC, izjavila je Stoiljković za "Blic".

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije. Na tabeli posle Srbije slede Malta, Danska, Island, Slovenija, Litvanija, Irska, Poljska, Rumunija i Švajcarska.

Kada je reč o regionu, Srbija je prva po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Slovenija, Rumunija, Mađarska, Hrvatska i Bugarska.

Prema ukupnom broju vakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

Bonus video:

01:52

Kipar ne priznaje Sinofarm vakcine

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.