STIŽU NAM TROPSKE VRUČINE: Meteorolog Todorović otkrio kada će biti najpaklenije!
Leto, Foto: Emilija Jovanović

vreme

STIŽU NAM TROPSKE VRUČINE: Meteorolog Todorović otkrio kada će biti najpaklenije!

Za vikend niže temperature

Objavljeno:

Najnovija vremenska prognoza: Meteorolog Nedeljko Todorović, pred najavljeno tropsko vreme u Srbiji, kaže kako će najtopliji dan biti 24. jun, kao i da su temperature trenutno iznad proseka za ovo doba godine.

Za vikend niže temperature

Stiže tropsko vreme

Pik 24. juna

Todorović dodaje za TV Vesti kako će za vikend temperatura biti manja, ali da i dalje ostaje toplo vreme. Dodaje i da smo pre samo sedam dana imali smo svega 18 stepeni, zbog hladnog talasa, a onda kreće tropsko vreme u Srbiji.

PROGNOZA ZA SRBIJU

- Pik toplote će biti 24. juna, u petak bi već bio neki nagoveštaj promene, da stigne neki manje topao vazduh, neki vid osveženja. To bi se prvo primetilo na severu, a onda u subotu i nedelju i na jugu. Biće manje toplo za tri stepena. To je iznad proseka. U Beogradu bi za vikend temperatura bila oko 30 stepeni, što je za tri stepena više od proseka, ali to je leto - kaže Todorović, koji je istakao i kako dugo u istoriji nisu zabeležene ovako visoke temperature u junu.

ZONA NISKOG PRITISKA

Prošli ponedeljak je bilo 18 stepeni u većini mesta u Srbiji. To je bila epizoda hladnog vremena kod nas. To je bila zona niskog pritiska - dodaje Todorović za autorsku emisiju Srđana Predojevića na TV Vesti.

Bonus video:

01:00

(VIDEO) PERTLAMA ZADIVITE SVE! Originalni načini da spremite patike za lepo vreme!

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.