HRVATSKI ISTORIČAR "UGASIO" JADRANKU! Zbog pevanja Tompsonovih pesama postavio je na mesto (VIDEO)
Istoričar, Foto: Printscreen Pink tv

BLAMAŽA

HRVATSKI ISTORIČAR "UGASIO" JADRANKU! Zbog pevanja Tompsonovih pesama postavio je na mesto (VIDEO)

On govori da kada se gleda genocid kroz prošlost, ne može da se izostavi stotine hiljada ubijenih Srba od 1941. do 1945. a tu je bilo i Crnogoraca.

Objavljeno:

Hrvatski istoričar Goran Šarić ističe da je pominjanje genocida u Rezoluciji o Srebrenici koja je usvojena u Crnoj Gori jedna stigmatizacija Srbije.

On govori da kada se gleda genocid kroz prošlost, ne može da se izostavi stotine hiljada ubijenih Srba od 1941. do 1945. a tu je bilo i Crnogoraca. On dodaje, da skupštinu nije interesovalo nešto tako, već su se fokusirali samo na Srbe kao "genocidan narod".

- Srbi su odavno nazvani kao negativci, i na tome se radi. Imate primer hrvatskog ministra koji traži od zemalja EU koje još nisu priznale tzv. Kosovo da ih prizna, a zašto? Zato što mu je to neko rekao - napomenuo je Šarić.

Kako navodi, Crnogorci su, prema istraživanjima, uvek imali samo srpski identitet, i to je nacija za koju se zna i dan i sat kada su nastali.

- Uvek imate politiku velikih sila, da Srbiji ne daju izlaz na more. Vi ako uzmete najstarije dokumente, recimo Ajnharda, u osmom i devetom veku, on govori "Narod Srba koji zauzima najveći deo Dalmacije". Gde su danas ti Srbi? Stvara se identitet na antisrpstvu - rekao je Goran Šarić.

Povodom pevačice Jadranke Barjaktarović koja je u Nikšiću pevala pesme Marka Perkovića Tompsona, Šarić nju naziva paradigmom, koja je, kako napominje nebitna, već je nešto drugo pozadina.

- Imate takvih primera koliko hoćete - napominje Šarić.

Bonus video:

03:38

AKO ŽENA MOŽE DA VODI DRŽAVU, ŠTO NE BI MOGLA DA VOZI TRAMVAJ?! Upoznajte NEVENU, prelepu vozačicu tramvaja

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.