UŽASAN BLAM: Belgijskog direktora proglasili za RASISTU zbog BEZAZLENE ŠALE, TRAŽE da ga PROTERAJU IZ SRBIJE!
Miloš naređuje Štrumpfovima, Foto: Valter Knabe/FB

NEOBAVEŠTENOST I OSTRAŠĆENOST, PAKLENA KOMBINACIJA

UŽASAN BLAM: Belgijskog direktora proglasili za RASISTU zbog BEZAZLENE ŠALE, TRAŽE da ga PROTERAJU IZ SRBIJE!

Valter Knabe je na svom Fejsbuk profilu postavio sliku na kojoj se nalaze statua Knjaza Miloša Obrenovića (Srbin) i šest štrumpfova (Belgijanci, pošto je njihov "tata" Belgijanac Peyo), i napisao "kad Srbi i Belgijanci rade zajedno"

Objavljeno: 16:22h

Juče su Udruženi sindikati Srbije "Sloga" poslali medijima saopštenje za javnost povodom objave direktora belgijske kompanije Metech iz Smedereva, a neki mediji su nespretno i bez ikakve provere preneli ovu objavu, uz naslove kao što je "Belgijski direktor radnike iz Srbije nazvao štrumpfovima".

Naime, Valter Knabe, direktor belgijske kompanije je na svom Fejsbuk profilu postavio sliku na kojoj se nalaze statua Knjaza Miloša Obrenovića (Srbin) i pet štrumpfova (Belgijanci, pošto je njihov "tata" Belgijanac Peyo), i napisao "kad Srbi i Belgijanci rade zajedno".

Sindikat Sloga je, verovatno nenamerno, potpuno pomešao stvari, i napisao da je ovde došlo do "ispoljavanja kolonijalnog rasizma", te zbog ovog bezazlenog FB posta čak zatražio da Valter Knabe "napusti Srbiju" i proglasi se za "persona non grata".

Sloga je napisala, a mediji preneli, da je Knabe "Srbe predstavio kao koloniju štrumpfova, a za Knjaza Miloša su napisali da su "belgijski kolonijalni imperatori".

"Posebno smo ogorčeni što je od strane Privredne komore Požarevca proglašen za regionalnog poslovnog lidera za 2020. godinu, i to za godinu u kojoj je belgijski kralj Filip izrazio „duboko žaljenje“ narodu Demokratske republike Kongo zbog zlostavljanja i nedela u periodu od 19. veka do 1960. godine, kada je Kraljevina Belgija kao kolonijalna sila kontrolisala centralno-afričku zemlju Kongo, pri čemu su milioni nedužnih Afrikanaca stradali kao robovi", nastavili su svoju nesrećnu objavu sindikalci iz Sloge.

Štrumpfovi i Knjaz Miloš
foto: Walter Knabe/FB

Bizarno smešan deo je zatim usledio: Štrumpfove su sindikalci iz Sloge prozvali "lenjim stvorenjima bez inteligencije". Svako ko je gledao ovaj crtać, naravno, zna da nije tako.

Na kraju su obećali da će "obavestiti ambasadora kraljevine Belgije, Svetsku federaciju sindikata WFTU, Evropsku levicu i socijademokratske partije u Evropskom parlamentu i zamoliti ih da o ovom skandalu sazna celokupna domaća, evropska i belgijska javnost, kao i sam kralj Filip".

Možemo samo da zamislimo izraze na licima ambasadora kraljevine Belgije, zvaničnika sindikata, Evropske levice i socijaldemokrata, kao i kralja Filipa, kad budu videli o čemu je reč.

Espreso je juče i danas pokušao da stupi u kontakt sa direktorom Knabeom, ali on nije odgovarao na naše poruke i pozive.

Bonus video:

03:38

AKO ŽENA MOŽE DA VODI DRŽAVU, ŠTO NE BI MOGLA DA VOZI TRAMVAJ?! Upoznajte NEVENU, prelepu vozačicu tramvaja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.