SUTRA SPARNO I TOPLO, ali ponegde i OBLAČNO sa pljuskovima
Ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

RHMZ

SUTRA SPARNO I TOPLO, ali ponegde i OBLAČNO sa pljuskovima

Vetar će biti slab do umeren, južni i jugoistočni

Objavljeno:

U Srbiji će sutra biti toplo i sparno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab do umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 15 do 21 C, najviša dnevna od 30 do 35 C.

Tokom dana će biti promenljivo oblačno, ujutro i pre podne u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, od sredine dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Očekuju se i kratkotrajne vremenske nepogode - pojava grada, pojačan vetar i obilne padavine u kratkom vremenskom periodu.

U Beogradu će biti toplo i sparno. Tokom dana promenljivo oblačno, ujutro i pre podne sa dužim periodima sunčanog vremena, od sredine dana u pojedinim delovima grada sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 18 do 21 C, najviša dnevna oko 35 C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će tokom celog tog perioda biti sunčano i veoma toplo, sa jutarnjom i dnevnom temperaturom iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine - u većini mesta od 35 do 39 C.

U utorak posle podne moguća je retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom u brdsko-planinskim predelima. U petak i subotu manje osveženje koje će usloviti manji pad temperature i uz promenljivu oblačnost, ponegde kišu ili kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.