SMIRILA SE SITUACIJA U ČAČKU: Nije bilo novih eksplozija, građani su bili evakuisani iz predostrožnosti
Strašne scene iz Čačka, Foto: Printscreen

JUTRO POSLE

SMIRILA SE SITUACIJA U ČAČKU: Nije bilo novih eksplozija, građani su bili evakuisani iz predostrožnosti

Od stakla koje je puklo usled detonacije u krugu fabrike lakše su povređena tri radnika, koji su zadobili manje posekotine

Objavljeno: 07:19h

U Čačku je noć protekla mirno, bez novih incidenata, nakon što se sinoć dogodila eksplozija u fabrici "Sloboda", u kojoj je lakše povređeno troje radnika.

Požar u fabrici "Sloboda" je ugašen, a preventivno je iz obližnih naselja evakuisano 11 porodica, odnosno tridesetak stanovnika, kojima je obezbeđen smeštaj, preneo je RTS.

Od stakla koje je puklo usled detonacije u krugu fabrike lakše su povređena tri radnika, koji su zadobili manje posekotine.

Policija i dalje obezbeđuje prostor fabričkog kruga.

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smeštaj kod rodaka ili prijatelja.

Požar u fabrici "Sloboda" gde se sinoć dogodilo nekoliko eksplozija, ugašen je, a građani iz obližnjih naselja evakuisani iz preventivnih razloga, rekao je zamenik gradonačelnika Čačka Miroslav Petrović.

"Izvršena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije Sloboda i od Sektora za vanredne situacije, požar je lokalizovan, ugašen i za sada nema naznaka da će se nešto novo dogoditi, ali mi smo preduzeli sve potrebne mere", rekao je Petrović za RTS.

On je objasnio da je Grad organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smeštaj kod rođaka ili prijatelja.

Ističe da su svi hotelski kapaciteti rezervisani, pa će, ako bude potrebe, sve sugrađane smestiti na sigurno.

"Za sada su dve porodice smeštene u hotele. Ljudi su zabrinuti. Razumemo strah", kaže Petrović, ali dodaje da nema mesta za paniku jer je odluka o evakuaciji stanovništva preventivna.

Na licu mesta nalaze se sve nadležne službe.

U magacinskom prostoru fabrike "Sloboda" u Čačku sinoć oko 19.50 sati došlo je do eksplozije, potvrđeno je Tanjugu u toj fabrici.

Bonus video:

03:38

AKO ŽENA MOŽE DA VODI DRŽAVU, ŠTO NE BI MOGLA DA VOZI TRAMVAJ?! Upoznajte NEVENU, prelepu vozačicu tramvaja

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.