MUNJEVITI UDAR 2021" NA VODI: Pogledajte moćnu srpsku rečnu flotu (FOTO)
Rečna flota Vojske Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane Srbije, Ministarstvo odbrane

svaka čast

MUNJEVITI UDAR 2021" NA VODI: Pogledajte moćnu srpsku rečnu flotu (FOTO)

Vežbovne aktivnosti na privremenom poligonu "Titel" deo su združene taktičke vežbe s bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021"

Objavljeno:

Angažovano je oko 300 pripadnika Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 12 brodova, 4 vazduhoplova, 3 amfibijska transportera i više od 25 drugih plovnih objekata

U okviru združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021", pripadnici Rečne flotile Vojske Srbije realizuju na Tisi kod Titela taktička uvežbavanja i vežbe u sadejstvu s Ratnim vazduhoplovstvom i PVO.

Srpska snaga na vodi
Srpska snaga na vodifoto: Ministarstvo odbrane Srbije, Ministarstvo odbrane

Kako je saopštilo Ministarstvo obrane, tokom vežbe proigravaju se taktičke radnje i postupci rečnih jedinica Vojske Srbije na sprečavanju prodora neprijateljskih rečnih snaga u dubinu rasporeda sopstvenih jedinica odbranom plovnog puta.

Vojska Srbije
Vojska Srbijefoto: Ministarstvo odbrane Srbije, Ministarstvo odbrane

Na poligonu kod Titela je angažovano oko 300 pripadnika Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 12 brodova, četiri vazduhoplova, tri amfibijska transportera i više od 25 drugih plovnih objekata.

Vojska Srbije
Vojska Srbijefoto: Ministarstvo odbrane Srbije, Ministarstvo odbrane

Vežbovne aktivnosti na privremenom poligonu "Titel" deo su združene taktičke vežbe s bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021", koju na osam lokacija širom zemlje izvode jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.