ZA VIKEND REVAKCINACIJA STRANIH DRŽAVLJANA ASTRAZENEKOM! To će se obaviti na Beogradskom sajmu!
Vakcinacija/Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

korona virus

ZA VIKEND REVAKCINACIJA STRANIH DRŽAVLJANA ASTRAZENEKOM! To će se obaviti na Beogradskom sajmu!

Direktor punkta za vakcinaciju na Beogradskim sajmu Zoran Bekić je rekao da je 13.000 građana iz regiona i Evrope pozvano da se u subotu i nedelju revakciniše na Beogradskom sajmu jer je, kako kaže, prošlo 12 nedelja od prve doze

Objavljeno:

Na Beogradskom sajmu za vikend će biti revakcinisani strani državljani koji su 27. i 28. marta na Beogradskom sajmu i Belekspo centru primili prvu dozu vakcine protiv virusa korona AstraZeneka.

Direktor punkta za vakcinaciju na Beogradskim sajmu Zoran Bekić je rekao da je 13.000 građana iz regiona i Evrope pozvano da se u subotu i nedelju revakciniše na Beogradskom sajmu jer je, kako kaže, prošlo 12 nedelja od prve doze.

''Dobro smo se pripremili za ovaj vikend. U subotu očekujemo 8.000 građana iz regiona i Evrope, a u nedelju 5.000 i svi će biti revakcinisani na Beogradskom sajmu'', rekao je Bekić za televiziju K1.

Dodao je da će za vikend raditi i hala 3 i hala 11, a da će radno vreme puntkova biti produženo do 17 časova.

Bekić je podsetio da bez zakazivanja na Sajmu mogu da se vakcinišu građani Srbije, BiH i Severne Makedonije, kao da se vakcinacija bez prijave sprovodi na svih 225 punktova u Srbiji.

Naveo je da je više od 44 odsto punoletnog stanovništva u Srbiji primilo prvu dozu vakcine protiv virusa korona, a više od 40 odsto drugu dozu, kao i da je ukupno dato više od 5.058.000 doza vakcina.

Kako je rekao, u Beogradu je prvom dozom vakcinisano 52,3 odsto punoletnoh građana, a drugu dozu primilo je 48 odsto.

Bekić je rekao da je imunizovano svega oko 16,2 odsto mladih i dodao da to nije dovoljno, jer sve dok virus cirkuliše u populaciji može da se vrati.

''Ako se mladi ne imunizuju u većem broju korona će se vratiti na jesen i može nas udariti još jače'', rekao je Bekić i apelovao na mlade da se vakcinišu.

Agencija za lekove je odobrila vakcinaciju dece od 12 do 16 lekova protiv virus korona, a Bekić kaže da se očekuje da i Nacionalni komitet uskoro to odobri.

''To će biti veoma brzo, zakonska regulativa još nije završena, ali očekujemo za dan ili dva posle čega će početi vakcinacija dece, pre svega, sa onkološkim oboljenjima, urođenim anomalijama i bolestima pluća, ali i ostale dece'', naveo je Bekić.

Bonus video:

04:05

ESPRESO NA LICU MESTA: Vakcinacija na Sajmu !

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.