SIMBOL BUDUĆNOSTI! MOST NA SAVI KOD ŠABCA STIŽE PRE ROKA: Momirović i Antić obišli radove
Tomislav Momirović, Foto: Ana Paunković

VIŠI STANDARD

SIMBOL BUDUĆNOSTI! MOST NA SAVI KOD ŠABCA STIŽE PRE ROKA: Momirović i Antić obišli radove

On je istakao da je taj most, dugačak 1.350 metara, fizički realizovan sa preko 33 procenata, a finansijski sa više od 40 procenata

Objavljeno:

Ministar Tomislav Momirović i direktor Koridora Aleksandar Antić obišli su radove na mostu na Savi kod Šapca, deo buduće brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Obilazeći radove, kako je rekao, na najboljem gradilištu od svih projekta koji se trenutno rade u Srbiji, direktor Koridora Aleksandar Antić izrazio zadovoljstvo zbog dinamike i brzine i zahvalio kompaniji Azvirt koja je izvođač projekta.

– Želim da zahvalim Azvirtu na visokoprofesionalnom i apsolutno posvećenom radu i praćenju molbe koju je izneo i predsednik Vučić i ministar Momirović da se radovi na ovom projektu maksimalno intenziviraju – rekao je Antić.

On je istakao da je taj most, dugačak 1.350 metara, fizički realizovan sa preko 33 procenata, a finansijski sa više od 40 procenata.

– Dakle, apsolutno smo ispred roka i dinamike za realizaciju ovog projekta i ja mislim da je danas potpuno izvesno da ćemo ovaj most i projekat završiti daleko pre ugovorom definisane dinamike – istakao je Antić.

On je podsetio da se, paralelno sa mostom, radi i na izgradnji autoputa Ruma – Šabac.

– Mi se sada nalazimo na desnoj mostovskoj konstrukciji i ona je dugačka oko 430 metara i kao što vidite ona je skoro potpuno završena. Paralelno sa tim radi se leva mostovska konstrukcija, ona je tamo prema Rumi, odnosno Klenku. Prema svim prognozama mi ćemo i levu i desnu konstrukciju uraditi do kraja ove godine, i ozbiljno ćemo biti u fazi izgradnje centralnog dela – dodao je Antić.

On je ukazao da se stubovi na mostu intenzivno rade, a da su paraleleno sa tim započeti pripremni radovi na autoputu Ruma – Šabac, čijih je pet kilometara trase potpuno otvoreno.

– U ovom trenutku radimo pripremne radove, radimo nasip, i veoma brzo ćemo krenuti sa trajnim radovima, tako da sam apsloutno zadovoljan i kvalitetom i dinamikom radova – naglasio je Antić, svestan, kako je istakao, pritiska na sve učesnike da ovaj projekat mora da se završi prema dogovoru.

Ministar Tomislav Momirović istakao je prilikom obilaska gradilišta da je ova investicija, kao i nove fabrike, ekonomska aktivnost i viši standard su garancija za opstanak zemlje.

– Ovaj most i ovaj koridor od Rume do Šapca, pa od Šapca do Loznice, ovaj put koji spaja Srem i Mačvu, a kasnije do Bosne i Hercegovine, oni su simbol budućnosti – rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, to je garancija da ćemo mi kao narod opstati ovde, da će ova država opstati ovde, da ćemo uspeti da obezbedimo mnogi viši standard, mnogo bolje uslove, za sve građane ove zemlje, da ćemo obezbediti bududćnost ne samo za naš narod, nego i za sve ljude u regionu.

– Kada Srbija krene napred, svi idu napred – rekao je Momirović istakavši da se svaki dan mora davati maksimum, te da se nijedan dan ne može praviti pauza.

Novi most preko Save kod Šapca je najvažniji i najzahtevniji objekat na trasi budućeg autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Biće dug ukupno 1,3 kilometra. Radove izvodi azerbejdžanska kompanija Azvirt.

Ceo projekat Ruma-Šabac-Loznica vredan je 467,5 miliona evra, a ukupna dužina autoputa i brze saobraćajnice je 77 kilometara.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.