DONETA JE ODLUKA O 5 GLAVNIH MERA! Doktor Gojković potvrdio!
Zoran Gojković, Foto: Printscreen/Youtube/Tanjug

PALA ODLUKA

DONETA JE ODLUKA O 5 GLAVNIH MERA! Doktor Gojković potvrdio!

Pokrajinski sekretar dr Zoran Gojković rekao je da je doneta odluka o pet glavnih mera

Objavljeno:

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 juče je dodatno ublažio protivepidemijske mere, a pokrajinski sekretar dr Zoran Gojković rekao je da je doneta odluka o pet glavnih mera.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da su na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba ukinute skoro sve protivepidemijske mere i da se zemlja vraća normalnom životu

Prema rečima Gojkovića, ugostiteljski objekti koji su na otvorenom imaju neograničeno radno vreme, dok će na zatvorenom prostoru ono biti do jedan sat iza ponoći.

‒ Omogućeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom do 500 ljudi. Gde je više od 500 posetilaca, to ne može da se radi bez saglasnosti Kriznog štaba, tačnije bez posebne dozvole. Takođe, treba imati na umu da će morati da se poštuju epidemijske mere. Što znači da ako objekat prima 1.000 ljudi, u njemu će moći da boravi 500 osoba, a ko prima 200, moći će da boravi 100 ljudi. Što znači da će i mature moći da se održavaju u određenom obliku ‒ kazao je Gojković.

Ilustracija/Korona
Ilustracija/Koronafoto: Profimedia

PUBLIKA NA STADIONIMA

Dodatna relaksacija mera podrazumeva i ponovno vraćanje publike na stadione.

‒ Preporuka Kriznog štaba Vladi Republike Srbije jeste da se dozvoli i prisustvo publike na stadionima, i to sa kapacitetom do 50 odsto popunjenosti, a u halama, tj. zatvorenim prostorima, biće do 30 odsto kapaciteta. Naravno, uz sve protivepidemijske mere ‒ kazao je Gojković.

NEOGRANIČENO RADNO VREME PRODAVNICA

Krizni štab je potvrdio da sve prodavnice nadalje mogu da rade od 0 do 24 sata, sa poštovanjem preventivnih mera.

‒ Nema više ograničenja po pitanju rada prodavnica, usled stabilne epidemiološke situacije ‒ kazao je pokrajinski sekretar. On je istakao i da će biti dopuštene ekskurzije i rekreativne nastave koje se organizuju uz saglasnost sa Ministarstvom prosvete.

VAKCINACIJA STAGNIRA

Kako je naveo, zasad neće biti dopušteno održavanje festivala, zbog stagniranja vakcinacije.

‒ Ljudi više ovo ne mogu da izdrže. Imamo stagnaciju broja zaraženih. Manje od 500 pacijenata se u bolnicama. Uveliko traje vraćanje zdravstvenog sistema u sve ono što smo imali pre kovida. Želimo da se što pre vratimo normalnom životu, ali vakcinacija stagnira. Imamo samo 10 odsto vakcinisanih na dnevnom nivou, u odnosu na prethodne mesece ‒ rekao je Gojković.

Bonus video:

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!
01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media