SPASILAC SAVETUJE: Ako vas UHVATI GRČ u vodi nikako NE PANIČITE! Evo šta treba da uradite!
Spasilac, Foto: Printscreen/Kurir televizija

najvažnije je poštovati pravila

SPASILAC SAVETUJE: Ako vas UHVATI GRČ u vodi nikako NE PANIČITE! Evo šta treba da uradite!

Spasilac Miroslav Begović sa novosadskog Štranda objasnio je koja pravila treba da poštujemo da ne bi dolazilo do tragičnih slučajeva

Objavljeno:

Sezona kupanja nije još zvanično ni počela, a već smo u dva dana imali vesti ostravičnim nesrećama koje su se desile na vodi.

Spasilac Miroslav Begović sa novosadskog Štranda objasnio je koja pravila treba da poštujemo da ne bi dolazilo do tragičnih slučajeva.

- Ono što je najbitnije treba poštovati pravila kupališta. Nije isto na bazanu, reci i tako dalje. Najbitnije je polako ulaziti u vodu, nikako se ne sme skakati tamo gde je to zabranjeno ili ulaziti u alkoholisanom stanju - navodi.

Spasilac
foto: Printscreen/Kurir televizija

- Jedan od velikih problema na plaži predstavljaju roditelji, koji svoju decu puštaju bez nadzora u vodu, a imamo i problem sa skuterima i čamcima koji prilaze previše bovama. Svuda treba poštovati pravila, na svakom kupalištu jako je bitno da se vodi računa navodi Miroslav.

Miroslav kaže da osim ne poštovanja pravila najveći problem predstavlja i to što se ljudi uspaniče ukoliko ih uhvati grč ili ako se upetljaju u neku travku.

- Najčeće do davljenja dolazi zbog nepoštovanja pravila. Ako dođe do problema ne treba paničiti, treba pomoći sebi najviše što možemo. Ako nas uhvati grč, treba da oostanemo smireni i da isteglimo taj mišić najviše što možemo - savetuje Miroslav.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.