OVE NEDELJE KREĆE ISPLATA 3000 DINARA zbog vakcine: Ko će ih prvi dobiti?
Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

MALI PORUČIO

OVE NEDELJE KREĆE ISPLATA 3000 DINARA zbog vakcine: Ko će ih prvi dobiti?

Ministar finansija o novčanoj pomoći za nezaposlene i vakcinisane.

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će isplata jednog dela trećeg paketa pomoći početi danas.

"Danas sledi isplata svim nezaposlenima. Država će novac istovremeno uplatiti za sve nezaposlene koji su 15. aprila bili u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Novac će svima leći na namenske račune u Poštanskoj štedionici. Sa te strane mi ćemo svoje obaveze ispuniti u dan i u dinar kako smo obećali. Računi su namenski i otvaraju se samo u svrhu ove državne pomoći. Novac se automatski uplaćuje. Danas tokom dana ili sutra svi oni će 60 evra pomoći već moći da podignu", istakao je ministar finansija gostujući na RTS-u.

Kako je rekao, trenutno je aktuelna i kampanja za sve koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, koji će dobiti po 3.000 dinara.

"Ono što je važno da kažem, sutra, 15. juna ističe rok za prijavu za 3.000 dinara. Mi ćemo već od srede, 16. juna isplatiti penzionere, a dan kasnije ćemo početi sukcesivno da isplaćujemo pomoć svim ostalim građanima", istakao je Mali.

Fiskalizacija od 1. januara 2022. godine

Ministar finansija osvrnuo se i na novine koje će biti uvedene već prvog dana naredne godine.

"Proces fiskalizacije za nas je veoma važan i zajedno sa e-fakturama će promeniti razvoj naše privrede. Meni je važno da napomenem da će novi sistem fiskalizacije biti u primeni od 1. januara naredne godine. Ja ću već od srede da krenem sa sastancima sa proizvođacima softvera i drugim stručnjacima.

Ovaj sistem uvodi mnogo novina i biće unapređen. Svaki račun imaće svoj QR kod i samim tim imaćete mogućnost i na svom telefonu odmah da proverite da li je račun ispravan ili ne. Mislim da se ljudi brzo prilagođavaju onome sto je brže i naprednije, tako da verujem da će se građani Srbije brzo prilagoditi", istakao je Mali.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.