KATARINA JE JOŠ JEDNO DETE KOJE BOLUJE OD SPINALNE MIŠIĆNE ATROFIJE: Ujedinimo se i olakšajmo joj detinjstvo!
Katarina Satmari, Foto: Facebook

596 na 3030

KATARINA JE JOŠ JEDNO DETE KOJE BOLUJE OD SPINALNE MIŠIĆNE ATROFIJE: Ujedinimo se i olakšajmo joj detinjstvo!

Katarini su potrebni intenzivni fizikalni tretmani kako ne bi došlo do neželjenih deformiteta kičmenog stuba, ortopedska pomagala koja su izuzetno skupa, a neophodna, kao i defektološki i logopedski tretmani za razvoj govora

Objavljeno:

Katarina Satmari je rođena kao zdrava beba 3840g sa visokom ocenom 9/10. Sa trinaest meseci joj je dijagnostifikovana teška genetska neuromišićna bolest Spinalna mišićna atrofija tip 1-2. Bolest se manifestuje progresivnim gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Bolest je vrlo brzo Katarini oduzela snagu u mišićima i oslabila funkciju pluća i celog tela.

Katarina sa osamnaest meseci prima jedinu dostupnu terapiju u Srbiji Spinrazu koja joj je zaustavila progresiju bolesti i daje boljitak, stoga Katarina može samostalno da sedi, da se hrani i koristi svoje ruke. Polako se vraća snaga i u nogama, počela je da ih pomera.

Međutim, na nesreću pored ove teške bolesti ona ima i veoma teško oštećenje sluha, toliko da i sa aparatima jako slabo čuje. Zbog toga i ne govori, osim par reči. Postoji mogućnost da totalno izgubi sluh.

Katarini su potrebni intenzivni fizikalni tretmani kako ne bi došlo do neželjenih deformiteta kičmenog stuba, ortopedska pomagala koja su izuzetno skupa, a neophodna, kao i defektološki i logopedski tretmani za razvoj govora. Takođe su neophodna sredstva za suplemente, medikamente, komunikator, ortopedska pomagala, fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, kao i lečenje u inostranstvu.

Pomozite nam u ovoj teškoj borbi za Katarinin lakši život! Jer pored svega ona je jedna vesela, ljupka devojčica puna života što i njen osmeh i okice dočaravaju. Pomozite nam da zadržimo osmeh na njenom licu.

Budimo zajedno heroji! Budimo humani!

Pomozimo Katarini!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 596 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human596 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-524839-63

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004477.9 IBAN: RS35160005400004477908 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

QR kod
foto: Printscreen/Budi human

(Espreso / Budi human)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.