DA LI PSI NAPADAJU ISTE LJUDE? Jedna osoba tražila naknadu za ujed psa lutalice čak šest puta!
Trovanje pasa, Foto: Rina

strašno

DA LI PSI NAPADAJU ISTE LJUDE? Jedna osoba tražila naknadu za ujed psa lutalice čak šest puta!

U 2020. godini ovaj iznos je manji, ali zbog čestih odlaganja suđenja, to će u ovoj godini biti dodatna otežavajuća okolnost i opterećenje za opštinski budžet.

Objavljeno:

Na inicijativu opštinskog rukovodstva održan je sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja, Policijske uprave i Suda, kako bi se realno sagledala problematika i našlo rešenje u cilju smanjenja plaćanja i sprečavanja zloupotreba u isplatama šteta po raznim osnovama.

Na sastanku su izneti podaci da se u toku godine pojavljuju jedna te ista lica više puta, za nadoknadu štete od ujeda pasa, te da je jedno lice čak šest puta tražilo odštetu.

Ukupan iznos koji je isplaćen u 2019. godini za štete po raznim osnovama je 106.392.449 dinara, od toga je većina po osnovu prinudne naplate, što ukazuje na veliki nerad i neodgovornost tadašnjeg opštinskog rukovodstva, rečeno je na sastanku. U 2020. godini ovaj iznos je manji, ali zbog čestih odlaganja suđenja, to će u ovoj godini biti dodatna otežavajuća okolnost i opterećenje za opštinski budžet.

Zaključak je da je neophodno pravovremeno reagovanje svih subjekata u cilju zaštite budžeta. Poređenja radi za novac koji se isplati za godinu dana po osnovu raznih nadoknada šteta moglo bi se asfaltirati 15 kilometara seoskih puteva, navodi se na zvaničnoj fejsbuk stranici opštine Prijepolje.

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.