ZAVRŠENO GAŠENJE POŽARA U ČAČKU: Utrošeno preko sto hiljada litara vode, uzrok još uvek nije poznat! (VIDEO)
Fabrika uskoro počinje sa radom, Foto: Printscreen Youtube

gašenje požara

ZAVRŠENO GAŠENJE POŽARA U ČAČKU: Utrošeno preko sto hiljada litara vode, uzrok još uvek nije poznat! (VIDEO)

Prve preliminarne procene štete su, kako je juče naveo predsednik Vučić između milion i po i dva miliona evra.

Objavljeno:

Vojni helikopteri završili su sinoć angažovanje na gašenju požara u krugu fabrike "Sloboda" u Čačku. U 50 naleta helikopteri su izbacili 110.000 litara vode. Uzrok nesreće još nije poznat, a najvažnije je da nije bilo povređenih. Evakuisani meštani u blizini fabrike vratili su se kućama.

Reporter RTS-a javlja da je ovog jutra je mirno. Prilaz fabričkom krugu i dalje nije dozvoljen. Meštani okolnih naselja vratili su se u svoje domove.

Juče su u gašenju angaživali helikopteri vojske Srbije, a ako bude potrebno biće angažovani i danas. Požar je lokalizovan, nije u potpunosti ugašen, sledi gašenje neki manjih tinjajućih mesta.

Očekuje se da fabrika od ponedeljka počne da radi. To je najavio i ministar odbrane Nebojša Stefanović koji je juče rekao da ako požar u potpunosti bude potpuno ugašen tokom vikenda i ako se ispoštuju druge bezbednosne procene, fabrika bi trebalo od ponedeljka da počne da radi.

Kada će početi sanacija teško je reći. Sledi ulazak stručnih timova koji se bave pirotehnikom i vatrogasaca. Prema procedurama to se vrši 24 časa nakon poslednje detonacije. Kako je juče za RTS izjavio načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić poslednja detonacija bila je juče oko 11 časova i 11 minuta.

Štete su velike. Prve preliminarne procene su, kako je juče naveo predsednik Vučić su između milion i po i dva miliona evra.

Kompanija "Sloboda" formirala je komisiju koja će utvrditi uzroke požara. Magacin gde se požar dogodio udaljen je oko 800 metara od prozvodnih pogona kompanije.

Bonus video:

00:18

OTAC UBIJENOG DRAGANA OGORČEN ZBOG TRUDNE SNAJKE, OVO SU DETALJI UŽASA KOD lJIGA

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.