ZA SUTRA JE ZAKAZANA VELIKA AKCIJA: Čistiće se desna obala reke Drine
Reka, Foto: AP

Javno preduzeće

ZA SUTRA JE ZAKAZANA VELIKA AKCIJA: Čistiće se desna obala reke Drine

Okupljenje je zakazano u Malom Zvorniku na platou Šetalište kod reke Drine sa početkom u 10 časova, objavljeno je na sajtu JP Srbijašume

Objavljeno:

Javno preduzeće Srbijašume, Opština Mali Zvornik, JKP Drina Mali Zvornik i udruženje "Naša Drina" zajedno sa lokalnim udruženjima u subotu 5. juna obeležiće Međunarodni dan zaštite životne sredine akcijom čišćenja desne obale reke Drine.

Okupljenje je zakazano u Malom Zvorniku na platou Šetalište kod reke Drine sa početkom u 10 časova, objavljeno je na sajtu JP Srbijašume.

Obeležavanjem Međunarodnog dana zaštite životne sredine kroz akciju čišćenja priobalja Drine, učesnici ove akcije žele da utiču na podizanje ekološke svesti šire javnosti i ukažu na to da prirodu možemo samo zajednički da sačuvamo.

Od 1972. godine, kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija održala Konferenciju o zaštiti životne sredine u Stokholmu, svakog 5. juna se u čitavom svetu obeležava ovaj datum raznim ekološkim akcijama i kampanjama kako bi se se skrenula pažnja široj javnosti na različite probleme i kako bi se ukazalo na značaj očuvanja životne sredine.

Tema Svetskog dana zaštite životne sredine za 2021. godinu je "Obnova ekosistema", a podrazumeva obnovu šumskih, poljoprivrednih, rečnih, morskih i drugih životnih zajednica.

Bonus video:

00:09

AKCIJA RADNIKA GRADSKE ČISTOĆE: U toku je čišćenje grafita na Trgu Nikole Pašića!

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.