JEDINO SAM ZA SVOJU SLAVU JEO TRI PUTA: Dragan je beskućnik, a jedan je od najvećih HUMANITARACA u Srbiji!
Dragan, Foto: Kurir tv printscreen

svaka čast

JEDINO SAM ZA SVOJU SLAVU JEO TRI PUTA: Dragan je beskućnik, a jedan je od najvećih HUMANITARACA u Srbiji!

Već više od osam godina Dragan živim u nehumanim uslovima, i pored toga što je šampion humanosti, čija je krv tokom 4 i po decenije spasila stotine ljudskih života

Objavljeno:

Dragan ima 28 godina radnog staža, najviše u rudniku Bogovina i 63 godine života, nedovoljno za penziju. On jedva preživljava sakupljajući sekundarne sirovine.

Dragan Pejić je beskućnik i živi u nehumanim uslovima, često bez hrane, a preživljava tako što sakuplja sekundarne sirovine. Inače, on je dobitnik pehara humanosti jer je do sada dobrovoljno dao krv više od 140 puta.

Nesrećnim spletom životnih okolnosti Dragan je ostao bez ičega - porodice, kuće, posla, zdravlja... Njegov jedini dom je napuštena kuća na teretnoj železničkoj stanici u Boru. U kući ima vode, ali ne i struje.

Već više od osam godina Dragan živim u nehumanim uslovima, i pored toga što je šampion humanosti, čija je krv tokom 4 i po decenije spasila stotine ljudskih života.

"Samo jedna pomisao mi se vuče još iz mladosti, da je moja krv nečiji život sutra. Ovih dana idem na jednu hiruršku intervenciju, neko će sad dati krv za mene", rekao je Dragan.

Njegovo detinjstvo je bilo teško, a život još teži. Dragan ima 28 godina radnog staža, najviše u rudniku Bogovina i 63 godine života, nedovoljno za penziju. On jedva preživljava sakupljajući sekundarne sirovine.

"Živeti od industrijskih sirovina pogotovo zadnjih pola godine ovako bolestan je više nego nemoguće. Ali znate kako, mrav je mali ali se bori. Nekad imaš da jedeš, nekad ne", kaže Dragan i dodaje:

"Dok nije došla humanitarna organizacija da mi da da jedem, mogao sam da izbrojim na prste koliko mogu da jedem. Jedino sam za svoju slavu sv. Jovan jeo tri puta."

Draganu ponekad pomognu sugrađani koje je zadužio svojom humanošću, a novac koji je kao pomoć dobio od lokalne samouprave čuva za hiruršku operaciju koja mu predstoji. Brine ga šta će biti posle, jer nakon operacije neće moći da prikuplja sirovine. Human po prirodi, uzda se u dobrotu dobrih ljudi.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.