UŽIČANI U STRAHU OD PASA LUTALICA: Napadaju u čoporima, meštani se plaše da odu do prodavnice
Psi lutalice, Foto: Rina

problem pasa lutalica

UŽIČANI U STRAHU OD PASA LUTALICA: Napadaju u čoporima, meštani se plaše da odu do prodavnice

Ovaj problem prisutan je već duže vreme, a za njegovo trajno rešenje neophodna je izgradnja prihvatilišta za pse

Objavljeno:

Poslednjih dana u gradu Užice, sve je više građana koji nadležnima prijavljuju napade pasa lutalica koji, prema njihovim rečima, napadaju u čoporima. Sa ovakvim problemom suočavaju se podjednako stanovnici grada, kao i sela.

„Ponekad se plašimo otići do prodavnice. Često stoje u čoporima i dovoljno je da jedan krene da laje i onda nastavljaju svi ostali i kreću da nas napadnu“, kažu Užičani.

Ovaj problem prisutan je već duže vreme, a za njegovo trajno rešenje neophodna je izgradnja prihvatilišta za pse. Da sada je urađena projektno-tehnička dokumentacija, ali se trenutno traži adekvatna lokacija za azil.

"Preduzeće iz Požege koje vrši usluge prikupljanja pasa lutalica nema dovoljno kapaciteta, kao ni ekipa koje treba da vrše prikupljanje. Mi sada vršimo obuke određenog broja ljudi koji će se baviti problemom pasa lutalica na užičkim ulicama. U pojedinim periodima godine pojavljuje se povećan broj, a zakonom je predviđeno da njihovo prikupljanje mogu vršiti samo organizcije koje su za to registrovane poput ovog požeškog preduzeća“, rekao je Zoran Militarov načelnik komunalne inspekcije u Užicu.

Jedan od problema sa kojim se komunalne ekipe susreću jeste neodgovornost građana koji, da psi ne bi bili uhvaćeni privremeno ih skalanjaju u dvorišta, a kasnije kad nadležni odu opet ih puštaju na ulice.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.