DIGITALNI ZELENI SERTIFIKAT OD SAD I U POŠTAMA: Potvrda o vakcinaciji je besplatna, potreban vam je samo PASOŠ!
Pošta, Foto: Printscreen/Tanjug/Sava Radovanović

lagano je

DIGITALNI ZELENI SERTIFIKAT OD SAD I U POŠTAMA: Potvrda o vakcinaciji je besplatna, potreban vam je samo PASOŠ!

Bojana Nikolić, direktorka Funkcije usluga u Pošti Srbije navodi za RTS da građani Srbije koji su primili vakcinu digitalni zeleni sertifikat mogu bez zakazivanja da podignu i na određenim šalterima pošta

Objavljeno:

Više od 150.000 ljudi do sada je dobilo digitalni zeleni sertifikat o vakcinaciji ili rezultatima testiranja tako što su se registrovali prekoe-uprave. Sertifikati mogu da se dobiju i u Poštama Srbije.

Bojana Nikolić, direktorka Funkcije usluga u Pošti Srbije navodi za RTS da građani Srbije koji su primili vakcinu digitalni zeleni sertifikat mogu bez zakazivanja da podignu i na određenim šalterima pošta.

Za dobijanje sertifikata potreban je važeći pasoš, a ceo proces - od podnošenja zahteva do izdavanja dokumenta, traje svega nekoliko minuta i besplatan je za građane.

"Procedura je vrlo jednostavna. U par koraka, uz važeći pasoš potpuno besplatno na šalterima pošta i izborom opcije da li želite sertiifikat u štampanom ili elektronskom obliku i da li želite setifikat na srpsko-engleskom ili srpsko-kineskom jeziku dobićete zeleni sertifikat u vrlo kratkom roku", objašnjava Nikolić.

Dodaje da je za te potrebe Pošta Srbije obezbedila 200 pošta i poštu na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, na Terminalu 1 u prizemlju.

Objašnjava da se svi podaci koji se unose sigurni i da se čuvaju po najvišim bezbednosnim standardima.

"Potpuno je sve bezbedno jer se podaci unose u aplikaciju i proveru dobijamo iz Kancelarije za e-Upravu", navodi Nikolić.

Dodaje da će od 7. juna i svim stranim državljanima koji su primili vakcinu u Srbiji biti omogućeno da na šalterima više od 200 pošta podignu digitalni zeleni sertifikat.

Digitalni zeleni sertifikat je potvrda o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida 19, rezultatima testiranja na zaraznu bolest SARS-KoV-2 i oporavku od bolesti kovid 19.

Bonus video:

01:00

DIGITALNI ZELENI SERTIFIKAT OD SUTRA I U POŠTAMA SRBIJE

(Espreso / Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.