VELIKI PROBLEM, POTREBNI SMO MALOJ LANI VIŠE NEGO IKAD! 500.000 dolara je račun u bolnici...
Lana Jovanović, Foto: Emilija Jovanović

ZA LANIN ŽIVOT!

VELIKI PROBLEM, POTREBNI SMO MALOJ LANI VIŠE NEGO IKAD! 500.000 dolara je račun u bolnici...

Ovu vest malopre je saopštila na Fejsbuk stranici "Za Laninu životnu bitku" majka ove devojčice, koja navodi da se oseća slomljeno zbog čitave situacije.

Objavljeno:

Novac iz Fondacije biće namenjen za medicinski avion sa osobljem kojim će devojčica biri prevezena na dalje lečenje u Budimpeštu.

Devojčica Lana Jovanović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, a koja je prošle godine 28. decembra primila najskuplji lek na svetu zolgnesmu, sada se nalazi pred novim izazovom jer joj je pre dve nedelje dijagnostifikovan rinovirus. Hitno je prebačena na bolničko lečenje, a račun koji njeni roditelji moraju da plate iznosi pola miliona dolara.

Ovu vest malopre je saopštila na Fejsbuk stranici "Za Laninu životnu bitku" majka ove devojčice, koja navodi da se oseća slomljeno zbog čitave situacije.

- Danas su nam saopštili da je Lanin život opet dobio cenu. Bolnički račun za ove dane koje je provela u bolnici je oko 500.000 dolara... Ne možemo da verujemo. Danas smo se najblaže rečeno slomili i zgrozili. Pozlilo nam je... Prvo nisam mogla da verujem šta čujem, kad su ponovili, u tom momentu čula sam samo neko pištanje i sve je počelo da se vrti, ruke trnu, vazduha nema, samo cifra u glavi, 500.000 dolara" - napsiala je ona.

Kako je navela, novac iz fondacije biće namenjen za medicinski avion sa osobljem kojim će devojčica biti prevezena na dalje lečenje u Budimpeštu.

- Plan je sledeći, sa parama koje su u fondaciji platiće se medicinski avion sa osobljem koji će prevesti Lanu do Budimpešte. U Budimpeštu idemo kako bi Lana nastavila sa terapijama. Lekari su izvrsni, a bliži smo našoj kući. Ali račun se mora platiti, inače. Ma znate svi šta biva... Molimo sve ljude dobre volje da pomognu. Žao nam je što opet to tražimo od vas ali nemamo druge opcije. Ruke su nam vezane, suma je prevelika - navela je.

Podsećamo, mala Lana je nakon terapije najskupljim lekom počela da pokazuje znake oporavka. Kako je njena majka ranije navela, devojčica je počela da sedi sama i da umače prstiće svoje u kašicu, da se okreće, da visoko hvata igračke. Međutim, zbog simptoma prehlade koje je počela da pokazuje pre par nedelja hitno je hospitalizovana.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.