ZA NEDELJU DANA 124 POZITIVNA: Korona osetno popustila u Mačvanskom okrugu
Korona, Foto: EPA/Georgi Licovski

KORONA PRESEK

ZA NEDELJU DANA 124 POZITIVNA: Korona osetno popustila u Mačvanskom okrugu

Proteklog vikenda u Loznici je potvrđeno 12 pozitivnih, Šapcu pet i Krupnju jedan dok ih u ostalih pet opština nije bilo

Objavljeno:

Na području Mačvanskog okruga koronavirus je tokom maja osetno popustio, pokazuju podaci šabačkog Zavoda za javno zdravlje. Prve sedmice ovoga meseca u okrugu je bilo 463 pozitivnih, a poslednje, od 24. do 30, 124, odnosno 339 manje.

Najviše novopozitivnih je minule sedmice imala Loznica (51), a dvocifreni su bili i Šabac (30), Bogatić (16) i Krupanj (13) dok su bolju situaciju imali Mali Zvornik i Ljubovija sa po šest, Vladimirci dva, a Koceljeva je ''proterala'' koronu i u prethodnih sedam dana nije imala nijedan slučaj novozaraženih.

Proteklog vikenda u Loznici je potvrđeno 12 pozitivnih, Šapcu pet i Krupnju jedan dok ih u ostalih pet opština nije bilo. Ohrabruje neprekidan pad broja obolelih na području okruga gde ih je trenutno 276, 29 manje nego u petak. Više nema trocifrenih sredina pošto je i Loznica ''pala'' ispod sto i trenutno ima 98 obolelih od korone, u Šapcu ih je 85, Bogatiću 36, Malom Zvorniku 18, Ljuboviji 11, Koceljevi osam, a Vladimirci imaju samo četiri osobe koje se bore sa ovim virusom.

Da li je virus napokon izgubio snagu ili se samo primirio pokazaće naredni dani, a oprezni se sećaju prošloga leta i nadaju se da se scenario neće ponoviti

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.