OVU VELIKODUŠNOST NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI: Srbija donirala Republici Češkoj 100.000 Fajzer vakcina! (VIDEO)
Ana Brnabić, Foto: Tanjug printscreen

gest!

OVU VELIKODUŠNOST NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI: Srbija donirala Republici Češkoj 100.000 Fajzer vakcina! (VIDEO)

Od Srbije građanima Češke sleduje 100.000 doza Fajzer vakcine, a na aerodromu sa premijerkom Brnabić je i ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta

Objavljeno: 12:41h

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas sa aerodroma u Beogradu ispraća avion sa velikom donacijom Fajzer vakcina za Češku.

Od Srbije građanima Češke sleduje 100.000 doza Fajzer vakcine, a na aerodromu sa premijerkom Brnabić je i ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta.

Nakon što su premijerka Ana Brnabić i ambasador Češke u Srbiji ispratili avion sa donacijom od 100.000 doza Fajzer vakcine, Tomaš Kuhta je istakao da je ovo velika donacija i da je ovaj gest predsednika Vučića veliki pomak u odnosima između dve zemlje.

- Danas je veliki trenutak za međusobne odnose između Srbije i Češke. Srbija je uvek bila naš partner, uvek nam je bila blizu i u trenucima kada nam je bilo loše i danas imamo opet dokaz toga da smo bratski narod. To osećaju državljani Češke, a nadam se i Srbije. Ova donacija je velika, veliki poklon. Mi u Češkoj nemamo dovoljno vakcina, imamo kapacitete, ali ne i vakcine. Pomoć dolazi u trenutku kada dosta ljudi želi da se vakciniše pre letnjih odmora i da se svi osećaju sigurno i da nastave normalan život - rekao je ambasador Kuhta i dodao da "ovu velikodušnost nećemo nikada zaboraviti".

Premijerka Srbije istakla je da je naša zemlja danas ispunila obećanje predsednika Vučića.

Ana Brnabić
foto: Tanjug Printscreen

- Nakon dobre posete predsednika Vučića Češkoj u aprilu ove godine danas ispunjavamo obećanje i Češkoj šaljemo pomoć od 100.620 Fajzer vakcina - rekla je premijerka Brnabić.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić je tokom posete Češkoj ponudio premijeru Andreju Babišu da donaciju od 100.000 Fajzer vakcina.

- Srpski predsednik Aleksandar Vučić mi je na našem zajedničkom sastanku u četiri oka ponudio 100.000 Fajzer vakcina. Srbija je spremna da nam ih donira što će nam omogućiti da ubrzamo vakcinaciju. Zaista cenim ponudu. Dodirnula me je. Mnogo Vam hvala - napisao je tada Babiš na svom Tviter profilu.

Predsednik Srbije je potom na svom Tviter profilu istakao da mu je drago što možemo da pomognemo.

- Srećni smo što možemo da pomognemo bratskom češkom narodu. Živelo prijateljstvo Srbije i Češke!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.