IZAŠLO JE DETALJNO UPUTSTVO ZA POPUNJAVANJE OBRAZACA ZA LETOVANJE: Vrlo je jednostavno!
Putovanje, Foto: Profimedia

snaći ćete se

IZAŠLO JE DETALJNO UPUTSTVO ZA POPUNJAVANJE OBRAZACA ZA LETOVANJE: Vrlo je jednostavno!

Ovo je uputstvo za najlakše popunjavanje ovih obrazaca

Objavljeno:

Svi ovi formulari se popunjavaju na engleskom jeziku, zbog čega stariji putnici i oni koji ga ne govore baš najbolje mogu biti u velikom problemu.

Ono što je takođe važno jeste da se svaki od njih mora popuniti, u zavisnosti od destinacije, prema tačno određenom vremenskom intervalu u odnosu na put.

Ovo je uputstvo za najlakše popunjavanje ovih obrazaca.

GRČKA

Ulazak u Grčku moguć je uz obaveznu prijavu, odnosno popunjavanje PLF obrasca 24 sata pre ulaska u zemlju, i prezentovanje koda koji se dobija preko ove prijave.

Prijava se vrši na sajtu: travel.gov.gr. Kursorom miša ili vrhom prsta pritisnite "START HERE", potom će vam biti zatraženo da napišete svoju imejl adresu, kao i šifru za registraciju. Sledi popunjavanje imena prevoznika sa kojim putujete, prevoznog sredstva, planirani datum prelaska granice, granični prelaz, zatim pitanja u vezi s vakcinacijom, u kojoj zemlji ste to učinili, kao i koju ste vakcinu primili, odnosno da li ste uradili PCR test.

Grčka
foto: Profimedia

EGIPAT

Pored negativnog PCR testa, koji je obavezan pri ulasku u Egipat bez obzira na to da li ste vakcinisani ili ne, prilikom pasoške kontrole putnici na licu mesta popunjavaju i obrazac koji sadrži lične podatke i podatke o tome gde će odsesti. PCR test je moguće uraditi i na aerodromu za 30 dolara.

Egipat
foto: Printscreen Youtube

TURSKA

U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je da se elektronski registrujete putem sledećeg linka: register.health.gov.tr. Popunite polja ličnim podacima, kojim prevoznim sredstvom dolazite, kojim prevoznikom, kao i kada dolazite na destinaciju. Ovaj formular morate ga nositi svuda sa sobom, jer vam u suprtonom može biti zabeanjen pristup određenim objektima.

Turska
foto: Profimedia

KIPAR

Svi turisti pre ulaska na Kipar moraju imati štampanu propusnicu za let, koju treba da popune najviše 24 sata pre poletanja na sajtu: www.cyprusflightpass.gov.cy. Pored ličnih podataka, neophodno je da date i one koji se odnose na mesto boravka i vaš kovid status.

Kipar
foto: Profimedia

Za beg iz karantina 5.000 evra

Kako navode na grčkom graničnom prelazu Evzoni, putnici iz Srbije se, bez obzira na svu dokumentaciju neophodnu za ulazak u Grčku, nasumično testiraju.

– Ukoliko je rezultat pozitivan, putnik ostaje ovde u karantinu 14 dana, a ukoliko to ne ispoštuje, plaća kaznu od 5.000 evra. Putnik sa rezultatom pozitivnim na koronavirus može se i vratiti kući – kažu grčki službenici.

Bonus video:

01:58

PARNICE NEZADOVOLJNIH PUTNIKA: Evo koliko građana je tužilo turističke agencije!

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.