SPASIOCI PRONAŠLI POVREĐENOG MOTOCIKLISTU: Akcija na Suvoj planini trajala skoro 5 SATI!
Ilustracija, Foto: Beta

TEŽAK ZADATAK

SPASIOCI PRONAŠLI POVREĐENOG MOTOCIKLISTU: Akcija na Suvoj planini trajala skoro 5 SATI!

U ovoj akciji spasavanja prvi put su korišćena nova nosila koje je Gorska služba spasavanja dobila kao donaciju Evropske Unije

Objavljeno:

Posle skoro pet sati spasioci Gorske službe spasavanja na Suvoj planini uspešno su spustili povređenog motocklistu do puta na kome se nalazi službeni kombi GSS-a. U toku je transport povređenog ka bolnici u Nišu.

Zbog izuzetno nepristupačnog terena na Suvoj Planini, u blizini sela Kosmovac, spasavanje motocikliste je trajalo dugo, i poslednjih pet kilometara spasioci Gorske službe spasavanja morali su da pešače izuzetno uskim planinskim stazama kako bi zbrinuli povređenog, ističe se u saopštenju GSS-a.

Kako se navodi, u ovoj akciji spasavanja prvi put su korišćena nova nosila koje je Gorska služba spasavanja dobila kao donaciju Evropske Unije.

Dodaje se da su nosila znatno lakša nego prethodna, i samim tim spasiocima lakša za korišćenje, ali i udobnija za povređenog.

Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Naglašavaju da je osnovni zadatak službe spasiti ljudski život i pomoći čoveku u nevolji.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.