MINISTARSTVO SE HITNO OGLASILO: Traže proveru odgovornosti zaposlenih u školi u Bačkom Jarku zbog ZLOSTAVLJANJA
Bački Jarak, Foto: Kurir TV

PO NALOGU

MINISTARSTVO SE HITNO OGLASILO: Traže proveru odgovornosti zaposlenih u školi u Bačkom Jarku zbog ZLOSTAVLJANJA

Malo je reći da nas je sve uznemirila ova vest, ali u ovom momentu najvažnije je da se svi maksimalno angažujemo i pružimo podršku dečaku prema kome je izvršeno nasilje i njegovom ocu - rekla je Viček

Objavljeno:

Državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Anamarija Viček, po nalogu prvog potpredsednika Vlade i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića, posetila je danas Bački Jarak, kako bi razgovarala sa predstavnicima škole i roditeljem dečaka koji je seksualno zlostavljan od strane drugih maloletnih učenika te škole.

- Malo je reći da nas je sve uznemirila ova vest, ali u ovom momentu najvažnije je da se svi maksimalno angažujemo i pružimo podršku dečaku prema kome je izvršeno nasilje i njegovom ocu - rekla je Viček.

Ona dodaje da je Ministarstvo odmah sprovelo procenu postupanja škole, kao i da su se Tim za zaštitu učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja i Tim za krizne situacije odmah sastali kako bi porazgovarali o konkretnim aktivnostima kako bi se dalje zaštitio dečak.

Ministarstvo je, nakon uvida u stanje i analize, dalo preporuke upravi škole da se za svaki slučaj izvrši interni nadzor i ispita eventualna odgovornost zaposlenih iako za sada takvih indicija nema. Takođe, naloženo je da se podigne nivo bezbednosti i prevencije na nivou škole.

- Očigledno je da vaspitne aktivnosti koje škole primenjuju kroz vannastavne aktivnosti sa učenicima, a izostale su zbog epidemiološke situacije, nedostaju u svim ustanovama - rekla je državna sekretarka i dodaje da je zbog toga ministar zahtevao da nastavnici kroz obuku savladaju veštine potrebne da kod dece razvijaju višu svest o bezbednosti veštine upravljanja stresom, upravljanju konfliktima i sprečavanju seksualnog, rodnog nasilja kroz sve predmete i radionice.

Bonus video:

00:33

OGLASIO SE OTAC ZLOSTAVLJANOG DEČAKA! Za Kurir TV izneo detalje užasa: Sin mi je tek posle ispričao šta su ga TERALI da radi!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.