DESETKOVAN ROD NA PREKO 500 HEKTARA POD VINOVOM LOZOM U TOPOLI: Poznato koliku je štetu grad naneo!
Vinogradi, Foto: RINA

nevreme

DESETKOVAN ROD NA PREKO 500 HEKTARA POD VINOVOM LOZOM U TOPOLI: Poznato koliku je štetu grad naneo!

Radarski centar Bukulja je dejstvovao, ispaljeno je za kratak vremenski period preko 100 raketa samo nad teritorijom Topole ali to na žalost nije bilo dovoljno

Objavljeno:

Nakon što je jako nevreme praćeno gradom opsustošilo brojna imanja na teritoriji opštine Topola, lokalna komisija izašla je na teren i sačinila zapisnik. Utvrđena je šteta načinjena na 480 hektara pod voćem i na 56 hektara pod vinovom lozom.

„Stepen štete se kreće od 20 do 50 odsto što se tiče voća i 20 do 30 odsto na vinovoj lozi, uglavnom su to veća oštećenja na mladim zasadima. Na voću je gubitak na kvalitetu ali nemamo gubitak na kvantitetu“, izjavio je predsednik opštine Topola Igor Petrović.

Radarski centar Bukulja je dejstvovao, ispaljeno je za kratak vremenski period preko 100 raketa samo nad teritorijom Topole ali to na žalost nije bilo dovoljno. Jak grad padao je u Vinči Božurnji, Šumama. Petrović je apelovao na poljoprivrednike da osiguraju svoje zasade i da na taj način ostvare povraćaj od 80 odsto.

„Poljoprivrednici znaju da nema 100 odsto zaštite kada je grad u pitanju, ali ako osiguraju svoje zasade imaće povraćaj od države 70 odsto, i od lokalne samouprave 10 odsto, tako da imaju mogućnost od 80 odsto povraćaja. Takođe, da razmišljaju i o protivgradnim mrežama, naročito u selima koja su često zahvaćena gradom“, naglašava Petrović.

Bonus video:

01:17

NEVREME UNIŠTILO POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE U LJIGU: Oštećena i infrastruktura!

(Espreso / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.