SRAMOTA! Vandali ukrali UKRASNE BILJKE posađene na šetalištu pored reke (FOTO)
Ilustracija, Foto: RINA

patuljasti bor

SRAMOTA! Vandali ukrali UKRASNE BILJKE posađene na šetalištu pored reke (FOTO)

Svedoci smo da na društvenim mrežama veoma često osvane fotografija nepokošenog dela grada, jer neko nema strpljenja da sačeka da kompletan posao bude završenpatuljasti bor

Objavljeno:

Nepoznati počionioci izvadili su mladice patuljastog bora koje su posađene na šetalištu pored reke u Gornjem Milanovcu. Biljke su izvađene iz pet od ukupno deset žardinjera, sa njima je brižljivo rukovano pa se pretpostavlja da mladice nisu bačene.

Sadnice
foto: RINA

„Žardinjere su bile ispunjene sa tri vrste biljaka, bršljanom, ljubičicama i patuljastim borom, koji je višegodišnja i veoma dekorativna biljka. Neophodno je da svaki građanin preuzme odgovornost za sebe i svoje postupke, posebno u odnosu prema javnoj imovini. O ovakvim slučajevima ne treba da se ćuti, jer to ne donosi dobro celokupnoj zajednici. Aktuelan je i problem prisvajanja sadnica, konkretno ljubičica, koje su zasađene na javnim površinama izražen je u centralnom gradskom parku, ali i ispred zgrade opštine“, izjavila je Nevena Obradović, šef Kancelarije za zaštitu životne sredine.

Ona takođe ističe da Kancelarija zajedno sa Opštinskom upravom, JP za izgradnju i JKP ulaže veliki trud kako bi grad bio čist i uređen ali da nesavesno ponašanje pojedinaca ne doprinosi zajedničkom cilju, ali da to vrlo često bude predstvaljeno i u negativnom kontekstu.

„Svedoci smo da na društvenim mrežama veoma često osvane fotografija nepokošenog dela grada, jer neko nema strpljenja da sačeka da kompletan posao bude završen. Takođe, slika jednog prepunog kontejnera omalovaži trud Komunalnog preduzeća koji dnevno isprazni desetine, jer upravo do tog jednog ekipa nije stigla pre trenutka nastanka fotografije. Ne znam zašto smo došli u to stanje svesti da se pažnja skreće samo na ono što je loše, a dobro urađen posao nikada se ne pohvali“, istakla je Nevena Obradović.

Sadnice patuljastog bora su posađene zahvaljujući realizaciji projekta „Ozelenjavanje i upravljanje zelenilom grada Gornjeg Milanovca“ kojim je i obuhvaćeno šetalište pored Despotovice.

1 / 1 Foto: RINA

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.