U SRPSKOM GRADU KOJI JE POZNAT PO VESELJIMA PREPOLOVLJEN BROJ VENČANJA: Korona je sve poremetila
Venčanje, Foto: Profimedia

ludi kamen

U SRPSKOM GRADU KOJI JE POZNAT PO VESELJIMA PREPOLOVLJEN BROJ VENČANJA: Korona je sve poremetila

Tokom prošle godine otkazano je najmanje 200 venčanja

Objavljeno:

Smanjenje broja obolelih od korona virusa i ublažavanje mera za suzbijanje epidemije uticali su na to da u Nišu poraste interesovanje za venčanja, ali, za sada, to nije u značajnoj meri.

Prošlog vikenda venčalo se 27 parova, a narednog će to učiniti 23 para, dok je pre izbijanja epidemije u ovo doba godine u Kući za venčanje vikendom bilo organizovano izmedju 40 i 50.

Matičar Vesna Đikić kazala je za agenciju Beta da se mladenci interesuju pre svega za sklapanje braka u restoranu, ali Krizni štab za borbu protiv korona virusa to još nije dozvolio.

"Za sada su još dozvoljena samo venčanja u Kući za venčanje i u kancelariji u zgradi u Ulici Nikole Pašića", rekla je ona.

Prema njenim rečima, od početka godine u Nišu je bilo ukupno 354 venčanja, a prošle godine svega 204.

"Tokom prošle godine otkazano je najmanje 200 venčanja. Poređenja radi u 2019. godini evidentirali smo 1.384 brakova, a 2020. godine 955. Mnogi su odložili venčanja, jer su u medjuvremenu dobili bebu, pa će se venčati kada detetu budu slavili prvi rodjendan", izjavila je Djikić.

Među brakovima koji se evidentiraju u Nišu, dodala je Đikić, nalaze se i oni koje su srpski državljani sklopili u inostranstvu. Najviše takvih venčanja bilo je u zemljama u susedstvu - Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, kao i u Sloveniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj i Švedskoj.

Bonus video:

01:39

Svadbe bez prvog plesa, zdravice i rukovanja

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.