Telekom Srbija donirao 100 miliona dinara za opremanje 100 računarskih kabineta
Telekom Srbija donirao 100 miliona dinara, Foto: Promo

Proglašeni pobednici petog ciklusa projekta „Stvaramo znanje“

Telekom Srbija donirao 100 miliona dinara za opremanje 100 računarskih kabineta

Projekat „Stvaramo znanje“ deo je krovnog programa Telekoma Srbija „Pokrećemo pokretače“

Objavljeno:

Zahvaljujući glasovima građana, informatički kabineti u još 20 osnovnih škola u Srbiji biće opremljeni savremenom računarskom opremom. Telekom Srbija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz projekat „Stvaramo znanje“, već pet godina podržava razvoj informatičke pismenosti kod najmlađih i do sada je uložio 100 miliona dinara u opremanje 100 informatičkih kabineta u 100 osnovnih škola u svim krajevima naše zemlje.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja svake godine daje predlog 40 osnovnih škola kojima nedostaje informatička oprema i koje učestvuju u glasanju na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet. Odluku o tome koje škole će dobiti vrednu donaciju Telekoma Srbija donose građani. Škole su podeljene u četiri geografske oblasti, kako bi đaci u svim krajevima zemlje imali podjednak pristup savremenoj informatičkoj opremi. Po završetku glasanja, u svakom ciklusu bira se 20 škola, po pet iz svake oblasti, koje dobijaju novu računarsku opremu. Spisak nagrađenih škola u okviru ovogodišnjeg ciklusa projekta „Stvaramo znanje“ možete pronaći na sledećem linku.

Telekom
foto: Promo

U strateškom opredeljenju da podršku usmeri na unapređenje uslova za sticanje znanja i razvoj mladih talenata, Telekom Srbija pokrenuo je projekat „Stvaramo znanje“ 2017. godine, kada je informatika uvedena kao obavezan predmet u osnovne škole, sa ciljem da dodatno podrži uključivanje osnovaca u svet digitalnih tehnologija, kako bi uz podršku nastavnika stekli odgovarajuća znanja i veštine.

Projekat „Stvaramo znanje“ deo je krovnog programa Telekoma Srbija „Pokrećemo pokretače“ koji osnažuje institucije i pojedince da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i na takve poduhvate motivišu i druge članove zajednice. Projekat prati savremene tokove u obrazovanju i potrebu za unapređenjem digitalne pismenosti od samog početka školovanja, što potvrđuje i stav nadležnih institucija da od prošle godine i za učenike prvog razreda osnovnih škola bude uveden novi predmet pod nazivom „Digitalni svet“.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.