NISMO ZNALI DA LI SVEĆU DA PALIMO ZA MRTVE ILI ŽIVE: Danica veruje da su joj ukrali BRATA kao BEBU, POTRESNA PRIČA!
Danica Dimitrijević-Petrović, Foto: Privatna arhiva

očajna porodica

NISMO ZNALI DA LI SVEĆU DA PALIMO ZA MRTVE ILI ŽIVE: Danica veruje da su joj ukrali BRATA kao BEBU, POTRESNA PRIČA!

Najteže im pada njegov rođendan...

Objavljeno:

Danica Dimitrijević-Petrović iz Kruševca veruje da je njen rođeni brat otet iz porodilišta u Kruševcu 1990. godine. Porodica se nada da će doći do istine.

Danica svog brata nije upoznala nikad.

Njena majka je 29.06.1990. sa svojih 18 godina, na svet je donela svoje prvo dete za koje su joj nakon porođaja saopstili tragičnu vest da je beba reanimirana i da svi pokušaju bili su bezuspešni te se upokojila odmah nakon rođenja. U pitanju je bio dečak.

Majka joj je bila veoma slaba i u tom trenutku, nije želela da vidi svoje upokojeno dete. Danima se borila sa tugom koja je zavila njihovu porodicu u crno.

"Lekari su je tešili kako je previše mlada, da će imati još dece i da to nije nešto što treba da je dovede do lošeg psihičkog stanja. Naravno, doživela je posleporođajnu depresiju, na svoj lični zahtev je otišla kući, u bolničkoj spavaćici i bosih nogu. Od tog dana je krenula agonija koja nas prati i dan danas nakon 30 godina. Potisnuvši javno svoje boli, čuvala je tugu u sebi i na svet je donela još dvoje dece, brata i mene, ali velika sumnja je izjedala i previše.. Jednog dana, imala je čak i veće dokaze za svoje strahove kada je došao poziv za vakcinu “u obavezi ste da Vaše bezimeno dete dovedete na vakcinaciju tog i tog dana..”. Jedina je bila u našoj porodici koja je verovala u to da je ipak moj brat živ. A kako i ne bi, majčin instinkt je nešto sto se smatra najjačom vezom. Sećam se i dana kada su bratu i meni saopstili da postoji negde neko ko ne zna da mi postojimo, ali mi moramo znati da taj neko postoji, a da je ni manje ni vise nego nas rođeni brat " , rekla je Danica.

Danica Dimitrijević
foto: Privatna arhiva

Sećaju se svih praznika koje su proveli ćutajući razmišljajući gde je on na ovom parčetu zemlje. Ono što im najteže pada jeste njegov rođendan. Ne znaju da li sveću da upale za žive ili upokojene. 19.11.2020. njena majka je imala susret sa Radišom Pavlović koji je predsednik udruženja za istragu i pravdu o bebama i član vladine komisije, gde je on javno progovorio o njihovom bezimenom bratu.

" Uzeta je medicinska dokumentacija kao i izvod iz matične knjige rođenih, da dobro ste čuli, izvod iz matične knjige rođenih, za dete koje je mrtvorođeno. To je najjači dokaz pored naše želje i volje, da je ipak živ. U izvodu su jasno naglašeni tačni podaci mojih roditelja, postoji i matični broj mog brata, ali isto tako i puno grešaka. Moj brat je rođen dan nakon Vidovdana, a isto to nije potvrđeno u matičnoj službi već se vodi pod datumom 26.06.1990 godine" , ispričala je.

Danica Dimitrijević
foto: Privatna arhiva

Osim tih grešaka Danica nam je ispričala da se ne slaže ni kilaža, koja je razlikuje skoro za kilogram od one koju je imao po rođenju. Ima mnogo toga što je pronađeno kao osnovni dokaz laži i prevare, tadašnjih lekara, matičara, opstine, Centra za socijalni rad.

Danica Dimitrijević
foto: Privatna arhiva

" Mene zanima samo jedno, “Kako to da im ne zadrhti ruka, usne, srce i duša dok pred ikonom stoje, dok se mole Gospodu, dok celivaju ikone i mošti” ? Ne moraju da mi odgovore, odgovore će dati tamo gde će im biti najteže da ih opravdaju " , dodala je ona.

Krivična prijava je predata i čeka se na dalju istragu koja će kad tad dobiti svetlost dana sa svim dokazima koji će osvetleti svaki dan njenog brata koji je proveo bez njih.

Danica Dimitrijević
foto: Privatna arhiva

Iako nikada nije videla svog brata, Danica mu je posvestila ovu pesmu:

Bonus video:

01:57

U SRBIJI GODIŠNJE NESTANE OKO 1.500 DECE: Amber Alert i dalje ne postoji kod nas! Jurić naglašava - Neophodan je! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Nikolina Jokić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.