LEPE VESTI STIŽU IZ UŽICA: Ukinuta vanredna situacija zbog koronavirusa
Užice, Foto: Print Screen Youtube

SVE SMO BLIŽI

LEPE VESTI STIŽU IZ UŽICA: Ukinuta vanredna situacija zbog koronavirusa

Gradski štab je konstatovao da je epidemiološka situacija stabilizovana

Objavljeno:

Na teritoriji grada Užica ukida se vanredna situacija, saopštila je danas gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Kako se navodi u saopštenju, objavljenom na sajtu Grada Užice, ukidanje vanredne situacije predložio je Gradski štab za vanredne situacije, koji je na današnjoj sednici razmotrio izveštaj Zavoda za javno zdravlje Užice o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na teritoriji grada kao i informacije o preduzetim merama od strane nadležnih organa.

Gradski štab je konstatovao da je epidemiološka situacija stabilizovana i da nema potrebe za posebnim merama, već da se kontrola epidemije može sprovoditi redovnim merama koje su propisane uredbom Vlade Srbije.

Gradonačelnica Užica rekla je da su na sednici usvojeni i određeni zaključi, uključujući to da će se, sve dok traje opasnost od zarazne bolesti Kovida-19, primenjivati sve mere koje su propisane aktima Vlade Srbije i nadležnih organa i da će Grad Užice nastaviti da pruža pomoć i podršku zdravstvenim ustanovama i kovid ambulantama.

Raković Radivojević je dodala da će volonteri Crvenog krsta Užice i Civilne zaštite i dal?e biti angažovani u procesu imunizacije.

“Gradski štab još jednom apeluje na građane da budu maksimalno odgovorni jer je u njihovom interesu i interesu očuvanja javnog zdravl?a da izbegavaju rizična okupl?anja da nose zaštitne maske i održavaju propisanu distancu i da se vakcinišu”, poručila je ona.

Načelnik Gradske uprave za insekcijske poslove i komunalnu policiju Zoran Militarov istakao je podaci Zavoda za javno zdravlje Užice potvrđuju da se epidemiološka situacija značajno poboljšava.

U martu je, kako je naveo, bilo 1.757 pozitivnih osoba na teritoriji grada, u aprilu 1.012, a u ovom mesecu 249 pozitivnih na Kovid-19.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.