DRŽAVA PRODAJE KUĆU OD 47 KVADRATA ZA 1.554 EVRA: Ima pomoćnu prostoriju i 2 ara dvorišta, nalazi se u BAJMOKU
Iskreno, ima već decenija, a možda i više da u toj kući niko ne živi, sem pokoji beskućnik koji se u nju skloni, Foto: Printscreen

hit priča

DRŽAVA PRODAJE KUĆU OD 47 KVADRATA ZA 1.554 EVRA: Ima pomoćnu prostoriju i 2 ara dvorišta, nalazi se u BAJMOKU

Za 33 evra po kvadratu vredi razmisliti

Objavljeno:

Među 28 nekretnina u 11 opština i osam gradova Srbije, koje je oglasila za prodaju, Republička direkcija za imovinu najmanje ceni kuću u Bajmoku, kod Subotice, za koju traži samo 1.554 evra.

Reč je o staroj i oronuloj kući koja ima 47 kvadrata, ali u ovu cenu "ulaze" i pomoćna prostorija od 11 kvadrata kao i dvorište od gotovo dva ara. Okružena je drugim, mahom novim i sređenim kućama, a nalazi se u Trumbićevoj ulici, gotovo u centru Bajmoka.

01:22

Kuća u Bajmoku se profaje za 1554 evra

- Za 33 evra po kvadratu vredi razmisliti, s obzirom na to da uz kuću idu lep plac i pomoćna prostorija - kaže nam Milan K. iz Bajmoka, koji živi nedaleko od kuće oglašene na prodaju.

- Iskreno, ima već decenija, a možda i više da u toj kući niko ne živi, sem pokoji beskućnik koji se u nju skloni. Svi bi voleli da se to proda i da neko raskrči i uredi taj plac jer postaje izvor zaraze, a mi ne možemo ništa.

Sličnog mišljenja su i druge komšije imanja u bajmočkoj Trumbićevoj ulici, koje se nadaju da će neko u povoljnoj računici naći interes da kupi kuću. Ona je u vlasništvu države, u čijim "rukama" je, kako saznajemo, odavno. Verovatno zbog prethodno nerešenih vlasničkih odnosa.

- Makar da je novi vlasnik sruši ili obnovi, da napravi magacin ako ništa drugo, samo da redovno kosi travu i da se tu ne legu pacovi i miševi, sa kojima i mi posle muku mučimo - dodaje komšinica Eržika. - Naša ulica, u kojoj je i kuća oglašena za prodaju, izlazi pravo na školu i pijacu, u centar sela... Inače, cena nekretnina i u Bajmoku skače i ovo je stvarno povoljno. Svi navijamo da dobijemo novog komšiju i da se ovo ruglo sredi.

Da biste učestvovali u javnom nadmetanju za državne objekte koje je ponudila Republička direkcija za imovinu, svi zainteresovani do 31. maja treba da pošalju pisane ponude i da uplate depozit.

Za nekretninu u Bajmoku depozit je 154 evra. Otvaranje pristiglih ponuda zakazano je za 3. jun.

Bonus video:

01:12

Otkriven mural Saši Vasiljeviću

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.