VLADA DONELA ODLUKU! Tiče se noćnih klubova i barova, pravo IZNENAĐENJE!
Ilustracija, Foto: Facebook printscreen

nova pomoć

VLADA DONELA ODLUKU! Tiče se noćnih klubova i barova, pravo IZNENAĐENJE!

Vlada je donela odluku da se Češkoj donira 100.000 Fajzer vakcina u znak solidarnosti s građanima te zemlje u borbi protiv epidemije korona virusa

Objavljeno:

Vlada Srbije predložila je danas da se noćnim barovima i klubovima pomogne isplatom bespovratnih sredstava, a imajući u vidu da im je rad od početka pandemije bio ograničen.

Visinu pomoći utvrdiće vlada posebnim aktom, zaključeno je na današnjoj sednici, na kojoj je usvojena Uredba o podršci radu klubova i barova, koja će omogućiti isplatu sredstava, što je, inače, deo podrške očuvanja delatnosti koja je zabeležila u proteklih godinu dana pad prometa veći od 70 odsto.

Za tu će podršku zainteresovani moći da se, nakon objave javnog poziva, prijave na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, www.mtt.gov.rs, a rok za podnošenje zahteva je 15 dana od dana njegove objave.

Vlada je donela odluku da se Češkoj donira 100.000 Fajzer vakcina u znak solidarnosti s građanima te zemlje u borbi protiv epidemije korona virusa.

Na sednici je zaključeno da se prihvati Program transformacije Poreske uprave za period 2021 - 2025. godine, koji je usmeren na izgradnju moderne poreske administracije koja će obezbediti održive i predvidive javne finansije, unaprediti funkcionisanje postojeće Poreske uprave kako bi odgovorila izazovima u ekonomskom okruženju - u delu prikupljanja javnih prihoda u zemlji i u svetu.

Takođe, cilj programa je stvaranje konkurentnog i respektabilnog poreskog okruženja, kako za domaće, tako i za strane investitore i predstavlja jedan od najvažnijih reformskih procesa u oblasti modernizacije celokupnog sistema javne uprave Srbije.

Odlučeno je i da se osnuje Visoka škola strukovnih studija vazduhoplovne akademije, kojom se omogućava formalno obrazovanje pilota u okviru sistema visokog obrazovanja. Kako je navedeno u saopštenjuu sa sednice vlade, razvojem sopstvenih kapaciteta za školovanje pilota i vazduhoplovno-tehničkog osoblja stvaraju se uslovi da se dugoročno zadovolji pre svega, potreba domaćih poslodavaca u vazduhoplovnoj industriji, a sa druge strane omogući da Srbija ravnopravno učestvuje na svetskom tržištu obrazovnih usluga u sektoru vazdušnog saobraćaja.

Vlada je usvojila i Program zaštite prirode za period od 2021. do 2023. godine, čiji je osnovni cilj unapređenje sistema zaštite prirode i očuvanje biodiverziteta.

Cil programa biće usmeren na unapređenje sistema upravljanja zaštićenim područjima, praćenje uticaja klimatskih promena i zagađenja životne sredine na biodiverzitet i učešće javnosti u donošenju odluka u oblasti zaštite životne sredine.

Odlučeno je i da Svetosavski plato i Krunski venac u Beogradu, zbog svojih simboličnih, memorijalnih, i arhitektonsko-urbanističkih vrednosti, budu proglašeni za prostorno kulturno-istorijsku celinu.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.