CRNA GORA: PODELJENA ZEMLJA: Svetska premijera rasprodata, novi film Malagurskog stiže u gradove širom Srbije!
Film “Crna Gora: Podeljena zemlja”, Foto: Privatna arhiva

BITNA TEMA

CRNA GORA: PODELJENA ZEMLJA: Svetska premijera rasprodata, novi film Malagurskog stiže u gradove širom Srbije!

Prvog dana snimanja u Podgorici je kompletan filmski tim uhapšen i odveden u Centar za bezbednost, gde je reditelj Malagurski ispitivan gotovo 5 sati

Objavljeno:

Svetska premijera dokumentarnog filma u režiji srpsko-kanadskog reditelja Borisa Malagurskog“Crna Gora: Podeljena zemlja”, koja se ovog petka održava u Beogradu, u bioskopu Cineplexx u tržnom centru Ušće, rasprodata je. Zbog velikog interesovanja, film će od vikenda biti na repertoaru Cineplexx bioskopa u Ušću i tržnom centru BEO.

Boris Malagurski
foto: Privatna arhiva

Premijeri će prisustvovati članovi filmskog tima – reditelj Boris Malagurski, voditelj Stefan Popović, scenarista Miloš Ninković, direktor fotografije Mladen Janković, montažer i animator Aleksandar Savić i kompozitor Andreja Pešić, a nakon premijerne projekcije održaće se diskusija o filmu sa rediteljem.

Nakon svetske premijere, održaće se premijera u bioskopu Cineplexx Promenada u Novom Sadu 22. maja u 20 časova, u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza 23. maja u 20 časova, u Centru za kulturu u Mladenovcu 27. maja u 19 časova, u bioskopu Cineplexx u Nišu 28. maja u 20 časova i u Domu kulture u Čačku 16. juna u 18 i 20 časova. Premijera u Republici Srpskoj biće 12. juna u Banjaluci, u bioskopu Cineplexx Palas. Reditelj Malagurski biće prisutan na svim premijerama i odgovaraće na pitanja gledalaca.

Boris Malagurski
foto: Privatna arhiva

Produkcijski tim filma "Kosovo: Momenat u civilizaciji" ponovo se okupio da domaćoj i svetskoj javnosti približi priču o brdovitoj zemlji na obalama Jadrana. “Crna Gora: Podeljena zemlja” je dugometražni dokumentarni film snimljen uz blagoslov blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija i vladike Joanikija. Film analizira istorijske uzroke društvenih podela u Crnoj Gori i pokušava da odgovori na pitanje ko profitira od višedecenijske polarizacije društva.

Boris Malagurski
foto: Privatna arhiva

Prvog dana snimanja u Podgorici je kompletan filmski tim uhapšen i odveden u Centar za bezbednost, gde je reditelj Malagurski ispitivan gotovo 5 sati. Ipak, produkcijska ekipa je puštena da nastavi snimanje i, pored raznih drugih prepreka, uspela je uspešno da snimi ovaj važan film. U filmu se predstavlja poslednji intervju sa blaženopočivšim Mitropolitom Amfilohijem, kao istorijski zapis od nacionalnog značaja. Takođe su intervjuisani predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, ministar pravde Vladimir Leposavić, akademik Matija Bećković i istoričar Jovan Markuš.

Boris Malagurski
foto: Privatna arhiva

U toku su dogovori oko projekcija filma i u drugim gradovima u Srbiji, ali i u Crnoj Gori, gde je trebalo da bude održana svetska premijera 7. maja u Podgorici, ali je u dogovoru sa organizatorima projekcija odložena na idući mesec iz epidemioloških razloga.

Boris Malagurski
foto: Privatna arhiva

Sve informacije o premijerama biće na zvaničnom sajtu produkcijske kuće "Malagurski Cinema", a nakon premijera u regionu, planira se turneja i u gradovima širom sveta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.