ŠTA SE DESILO U DVORIŠTU U SOKOBANJI? On tvrdi da je žrtva POLICIJSKE BRUTALNOSTI, policija da je SVE PO ZAKONU
Pretučeni mladić, Foto: Privatna arhiva

strašno!

ŠTA SE DESILO U DVORIŠTU U SOKOBANJI? On tvrdi da je žrtva POLICIJSKE BRUTALNOSTI, policija da je SVE PO ZAKONU

Policajci su u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, upotrebili fizičku snagu i sredstva za vezivanje, a tom prilikom su mladić K. G. i jedan policajac zadobili lakše povrede koje je konstatovao lekar u Domu zdravlja, navodi PU Zaječar

Objavljeno:

K. G. iz Sokobanje tvrdi da su ga trojica policajaca iz Sokobanje pretukla 15. maja, jer su se, kako navodi, rukovodila glasinom da je vozio automobil koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, piše Telegraf. Kako tvrdi, sve se desilo na njegovom radnom mestu, a prema njegovim rečima, tokom batina, od kojih je većina bila u predelu glave, je više puta gubio svest.

- K.G. je 15. maja došao u Klinički centar Niš, i ovde je bio od 21 do 22:45. Pregledao ga je neurohirurg i ustanovljeno je da ima povredu levog dela glave, koja nijie zahtevala bolničko lečenje. Otpušten je iz bolnice - rečeno je za Telegraf.rs u Kliničkom centru Niš.

Kako su za Telegraf.rs rekli iz Policijske uprave u Zaječaru, policajci su odmah po prijavi saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali vozači "honde" i sivog automobila čiji je vozač pobegao, izašli su na mesto događaja.

Policija je obavila razgovor sa vozačem "honde" i svedocima, a potom je intenzivnim operativnim radom došla do saznanja da je drugo vozilo koje je učestvovalo u ovoj nezgodi "mercedes" koji koristi jedna porodica iz Sokobanje.

- Preduzimajući sve mere na rasvetljavanju ove saobraćajne nezgode, u kojoj nije bilo povređenih, a pričinjena je materijalna šteta na "hondi", policajac Policijske stanice Sokobanja došao je u neposrednu blizinu firme ove porodice. Tu je zatekao K. G. koji je u obavljenom razgovoru poricao da njegova porodica koristi takav "mercedes" i negodovao zbog pitanja policajca.

Policijski službenik je potom ušao u dvorište firme i video parkirani sivi "mercedes" sa vidnim oštećenjem bočne strane i fotografisao ga - navodi se u saopštenju PU Zaječar.

Odbio da da dokumenta

Policajac je pokušao da izađe iz dvorišta, a pošto je kapija bila zaključana, pozvao je patrolu koja je u neposrednoj blizini zatekla K. G. i zatražila mu dokumenta kako bi ga legitimisala. K. G. je, kako tvrde policajci patrole koja je postupala, odbio da im da dokumenta, i oglušio se o naređenje da sa njima pođe do službenih prostorija.

Policajci su tada, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, upotrebili fizičku snagu i sredstva za vezivanje. Tom prilikom, K. G. i jedan policajac su zadobili lakše povrede koje je konstatovao lekar u Domu zdravlja, navode iz Zaječara. K. G. je iz hitne pomoći upućen na dalje lečenje na Neurohirurgiju u Kliničkom centru Niš.

Kako navodi K. G, pripadnik policije je otvorio kapiju i upao na privatan posed, a pritom nikog nije obavestio da se nalazi tamo niti da se tamo uputio. Koleginica K. G. je nakon uzimanja robe iz magacinskog prostora zatvorila kapiju, ali nije uočila nikoga jer je to veliki kompleks. Tako da se policajac tako našao zatvoren. Preskočio je kapiju i pozvao kolege nakon čega je počeo da viče na K. G. Došla je i patrola pod rotacijom, a policajac je zajedno sa kolegama koji su došli na lice mesta počeo da bije, maltretira i guši K. G. bez ikakvog povoda, tvrdi mladić.

O događaju je obavešten nadležni tužilac, koji se izjasnio da u radnjama K. G. ima elementa krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, kao i da policija nastavi sa prikupljanjem dodatnih informacija. Tužilaštvo se takođe izjasnilo da pripadnici policije preduzmu mere i radnje kako bi se utvrdilo da li postoje elementi krivičnog dela protivpravno lišenje slobode koje je učinjeno na štetu policijskog službenika koji nije mogao da izađe iz dvorišta.

Iako K. G. do sada nije podneo pritužbu na rad policijskih službenika, u Policijskoj upravi u Zaječaru u toku su detaljne provere opravdanosti upotrebe sredstava prinude i ukoliko se utvrdi da su policajci na bilo koji način prekoračili svoja ovlašćenja, protiv njih će se preduzeti odgovarajuće mere.

Takođe, otac K. G. podneo je pritužbu zbog navodnog neovlašćenog ulaska na privatni posed, o čemu je obavešteno tužilaštvo koje se izjasnilo da u ovom događaju ne postoje elementi krivičnog dela.

1 / 10 Foto: Privatna arhiva

Bonus video:

00:05

ANA KORAĆ OBJAVILA SNIMAK SA DEČKOM?! Starleta se oglasila iz Dubaija: Drže se za ruke, sve puca od romantike!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.