LONČAR: Vakcinaciju medicinskih radnika smatramo obaveznom, a sada su nam MLADI FOKUS
Zlatibor Lončar, Foto: Printscreen/KurirTV

MINISTAR ZDRAVLJA

LONČAR: Vakcinaciju medicinskih radnika smatramo obaveznom, a sada su nam MLADI FOKUS

Ono na šta će se ministarstvo fokusirati jeste vakcinacija mladih

Objavljeno:

Vakcinaciju medicinskih radnika smatramo obaveznom, iako odluka nije još doneta i u skladu sa time se i ponašamo, a do sada je vakcinisano oko 80 odsto zdravstvenih radnika, rekao je danas Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar.

Prilikom dočeka novog kontigenta kineskih vakcina "Sinofarm", ministar je, na pitanje Tanjuga da li će biti doneta odluka o obaveznoj imunizaciji medicinskih radnika, odgovorio da će se o tome razmišljati ukoliko se proceni da opada procenat vakcinisanih medicinara.

"Mi za sada imamo 80 odsto vakcinisanih zdravstvenih radnika. Svi zaposleni u zdravstvu su ozbiljni, odgovorni ljudi koji daju primer i drugima", naglasio je Lončar.

Ono na šta će se ministarstvo fokusirati jeste vakcinacija mladih, kaže ministar i dodaje da se mora razgovarati sa ljudima o tome da ne postoje dokazi i činjenice koji ukazuju na to da je bilo koja vakcina koja se u Srbiji koristi, štetna te da ne izaziva nikakve posledice.

"Vakcina spašava život i pomaže i vama, i nama, i vašim najbližima a i zdravstvenom sistemu kako bismo se što pre vratili normalnom životu", zaključuje Lončar.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.