SAOBRAĆAJNA NESREĆA UZROK JE ŽIVOTA U KOLICIMA: Miroslav (34) NE ŽELI da se preda, budimo PODRŠKA da ponovo prohoda
Miroslav Milutinović, Foto: Privatna arhiva

budi human NA DELU

SAOBRAĆAJNA NESREĆA UZROK JE ŽIVOTA U KOLICIMA: Miroslav (34) NE ŽELI da se preda, budimo PODRŠKA da ponovo prohoda

Povrede vrata koje sam ja zadobio su jako ozbiljne, pa pored toga što nemam pokrete u nogama, problemi sa šakama dodato otežavaju stvar. Ali NEMA ODUSTAJANJA

Objavljeno:

Miroslav Milutinović (34) svakako je jedan od onih pored čije priče bi trebalo zastati i razlisliti o svemu, jer nesreća je takva da ne bira koga će zahvatiti i u najvećem broju slučajeva događa se iznenada.

Do aprila 2014. godine, Miroslav je vodio sasvim normalan život, kada se jedne večeri pri odlasku na posao iznenada sve promenilo.

Nažalost, doživeo je tešku saobraćajnu nesreću, nakon koje mu je dijagnostifikovan prelom vratnih kičmenih pršljenova C6 i C7 i oštećenje kičmene moždine, što za posledicu daje kvadriplegično stanje.

Od tada je operisan dva puta, išao je i na rehabilitacije, ali ništa od navedenog nije dalo značajne rezultate, sve dok se uz konsultaciju sa lekarima nije javio na lečenje transplantacijom matičnih ćelija. Do sada, Miroslavu su urađena tri tretmana, ali kako bi se osposobio za samostalno obavljanje svakodnevnih aktivnosti, nastavak toka lečenja je neophodan.

Kako čitav proces lečenja, proces rehabilitacije i dodatnih pomagala iziskuje dosta novca, a Miroslav nije u mogućnosti samostalno da sakupi, tu je potrebna pomoć svih nas.

Želeći da znamo nešto više o Miroslavovom trenutnom toku lečenja matičnim ćelijama i koliki je boljitak u odnosu na prethoni period, kontaktirali smo ga i evo šta smo saznali.

Kako do sada ništa nije davalo rezultate, uz konsultaciju sa lekarom, rešio sam da probamo sa transplantacijom matičnih ćelija. Napredak je zaista veliki, a nakon svakog tretmana, bez čega oporavak i nije moguć, obavezna je svakodnevna rehabilitacija u vidu vežbi koja traje po nekoliko sati. Mislim da je dovoljno što ću reći da ranije nisam mogao da se prebacim sa kolica na krevet i obrnuto, čak nisam bio u stanju ni ličnu higijenu samostalno da obavljam... Sada to mogu. Vežbe u stojećem položaju obavljam znatno sigurnije, hodam na traci uz pomoć robota.... Povrede vrata koje sam ja zadobio su jako ozbiljne, pa pored toga što nemam pokrete u nogama, problemi sa šakama dodato otežavaju stvar. Ali NEMA ODUSTAJANJA.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

Kako bih sa radošću mogao da pratim sopstveni boljitak, neophodno je da se na mesečnom nivou prikupi iznos od 280.000 dinara. To je iznos koji je potreban za rehabilitaciju na privatnoj klinici u Novom Sadu, na kojoj sam i radio same tretmane. Moram naglasiti, da dužim ostajanjem na rehabilitaciji, povećavaju se i moje šanse za brži oporavak. A opet, za to je potreban novac.

Važno je naglasiti da ljudi iz njegovog najbližeg okruženja opisuju MIroslava kao momka izrazito vedrog i dobroćudnog karaktera, pa se nadamo i verujemo da će on svojom pozitivnom energijom uspeti da privuče ljude plemenitog srca i korak po korak doći do svog izlečenja.

Ovo su instrukcije kojima možete izvršiti uplatu sredstava za pomoć Miroslavu:

Miroslav Milutinović
foto: Hmanitarna Fondacija Budi Human

Slanjem SMS poruke: Upišimo 729 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human729 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555316-06

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004283.0 IBAN: RS35160005400004283035 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Espreso/Bojana Aleksić Pešić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.