OVAJ JAPANAC JE POSTAO OMILJENI LIK U SRBIJI: Čekao je vakcinu i DOČEKAO, odobrenje dao LONČAR lično!
Japanac Takakomi Asahi, Foto: Printscreen/Južne vesti

ODOBRILI MU

OVAJ JAPANAC JE POSTAO OMILJENI LIK U SRBIJI: Čekao je vakcinu i DOČEKAO, odobrenje dao LONČAR lično!

Direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan rekao je da je Asahijev zahtev verifikovan na e-Upravi

Objavljeno: 13:26h

Japanac Takakomi Asahi koji je u Niš došao kako bi pokušao da se vakciniše, primio je juče, nakon više dana čekanja vakcinu protiv korona virusa. Iako je prvobitno rečeno da svi stranci moraju biti u radnom odnosu u Srbiji, Asahi je nakon pisanja medija dobio veliku podršku javnosti, a juče i vakcinu Fajzer.

Direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan rekao je da je Asahijev zahtev verifikovan na e-Upravi, a da je juče ujutro "odbrenje za vakcinaciju dao lično ministar zdravlja Zlatibor Lončar". Dozvola je usledila nakon što je Japanac danima u šatoru u okolini grada čekao na vakcinaciju.

Po završetku imunizacije Asahi je rekao novinarima da će do termina za revakcinaciju nastaviti da obilazi Srbiju, kojoj je "zahvalan na pruženoj šansi i što sa mnogo manje straha i bez velikih troškova oko testiranja može da nastavi obilazak Evrope započet pre tri godine.

Dok je čekao na vakcinaciju, kako je rekao, upoznao je i mnogo prijatelja.

Nije planirao da dolazi u Srbiju, ali mu je epidemija promenila planove. Po zanimanju je profesor muzike, pa je ovih dana čekajući vakcinu svirao u centru Niša i družio se sa prolaznicima.

Nakon avanture u Srbiji, obilazak Evrope kao i do sada biciklom i sa opremom za kampovanje a sledeća destinacija mu je Poljska.

Niš je, inače, od ponedeljka jedan od tri grada u Srbiji koji ima 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva pored Beograda i Užica.

(Espreso//Južne vesti/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.