KRENULA ISPLATA 30 EVRA: Ministar Siniša Mali saopštio detalje
Siniša Mali, Foto: Printscreen

LEPE VESTI

KRENULA ISPLATA 30 EVRA: Ministar Siniša Mali saopštio detalje

Ministar kaže da se za novčanu pomoć do danas prijavilo 3.814.000 građana.

Objavljeno:

U jutarnjem programu RTS gost je bio ministar finansija Siniša Mali koji je izjavio da je počela isplata pomoći od 30 evra.

Ministar kaže da se za novčanu pomoć do danas prijavilo 3.814.000 građana.

- Sistem radi bez greške. Nikakve probleme nismo imali. Do kraja naredne nedelje ćemo isplatiti sve građane - objasnio je ministar.

On je podsetio da je 6.118.000 građana dobilo 100 evra prošle godine.

- Prošle godine smo uplatili 100 evra za 6.118.000 građana, a kada sve saberemo, sada smo na iznad 5 miliona i 800.000 ljudi. Očekujem da će se do 15. maja prijaviti još ljudi - rekao je Mali

Ministar kaže da je mera bila pogodak zbog toga što se veliki broj građana prijavio.

- Sve na vreme, baš kao što smo i obećali - rekao je Mali.

266 milijardi dinara ukupno je treći paket podrške privredi, rekao je Mali i dodao da Srbima ima likvidnost.

- Nama je treći paket iznosio 257 milijardi dinara, bez nove pomoći od 3.000 dinara (to je još nekih 9 milijardi dinara). Dakle, imamo likvidnost koja nam je neophodna da ispunimo sve. Neki deo sredstava je ispunjen preko međunarodnog tržišta kapitala. Država preuzima najveći deo ove krize, kao što smo i obećali. Srbija nema masovna opuštanja, nabavili smo sve vakcine i respiratore. Stopa rasta ekonomije direktno utiče na povećanje životnog standarda. Borimo se za što veću stopu rasta. Mi smo za prvi kvartal očekivali -1,3, međutim imali smo +1,2. Sa tim podacima, idemo preko 6 odsto BDP-a. MMF i Svetska banka su rekli 5%. Prvi, drugi paket iz 2020, treći paket ove godine... To je dovoljno, to je svetsko čudo - kaže ministar.

Podsećamo, da danas kreće isplata prvih 30 evra pomoći građanima koji su se prijavili za podršku u okviru trećeg paketa državne pomoći.

Ovo je prva uplata od ukupno 60 evra koliko će dobiti svi koji su se prijavili, elektronski ili telefonom, dok će drugih 30 evra biti isplaćeno u novembru.

Danas će novac biti isplaćen za najmanje 630.000 građana. Ostali, koji su se prijavili i koji imaju važeću ličnu kartu i aktivno boravište u Srbiji, novac će dobiti najkasnije do 20. maja.

Tako, od 12. maja do 20. maja trebalo bi da budu isplaćeni svi punoletni građani koji su se prijavili i koji ispunjavaju pomenute uslove.

Bonus video:

00:13

ESPRESO U STUDENTSKOM GRADU: Romi čiste smeće koje su ostavili BAHATI STUDENTI

(Espreso/Novosti onlajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.