U SRBIJI ZBOG PANDEMIJE SKOČILA PRODAJA ŠMINKE: Anđela Vasović nam objašnjava ŠTA SE DESILO
Anđela Vasović, Foto: Emilija Jovanović, free pik

instagram era

U SRBIJI ZBOG PANDEMIJE SKOČILA PRODAJA ŠMINKE: Anđela Vasović nam objašnjava ŠTA SE DESILO

Našu ekipu je zanimalo da li je porasla potražnja za određenim šminkerskim proizvodima

Objavljeno:

Svedoci smo da je pandemija korona virusa uticala na mnoge sfere života, i to ne u pozitivnom smislu. Većina profesija je poprilično ispaštala i ispašta i dalje usled nedostatka posla, a na svojoj koži su posledice osetili i šminkeri.

Da li je porasla potražnja za određenim šminkerskim proizvodima, dok je za drugim pala, bilo je glavno pitanje na koje nam je odgovor dala Anđela Vasović (24) koja se šminkerskim poslom bavi već pet godina.

Porasla je potražnja zbog Instagrama, ne izlaziš nigde, nemaš veselja da bi se fotkao za Instagram nego se onda sam za sebe šminkaš, fotkaš i izbacuješ na društvene mreže. Mislim da je zbog toga porasla potražnja za šminkom generalno, objasnila nam je Anđela.

Šminkerka
foto: Emilija Jovanović

Prema Anđelinim rečima, u radnjama se poprilično oseti manjak šminke i u početku joj je to bilo neverovatno i čudno. Iako se nose maske i usne nam se ne vide, porasla je potražnja za karminima koji su danas in, a to su svetle boje, poput rozikaste i braon.

Ipak, potražnja za ostalim nijansama ruževa za usne je znatno opala, dok se maskare, senke za oči i puder prodaju više nego uobičajeno.

Šminkerka
foto: Emilija Jovanović

Stekli smo utisak da je pandemijska situacija iznedrila novo zanimanje u vidu mejkap savetnika, a kako Anđela to voli da kaže, u pitanju je neko nova doba, Instagram era.

Mislim da su sad Instagram, Jutjub i TikTok u nekom jeku i da se zbog toga šminka najviše prodaje a ne da bi na ulici ti bio lep.

Zanimalo nas je i koliko je Anđelin posao ispaštao u prethodnih godinu dana.

Privatni posao je mnogo trpeo, štaviše, nema ga. Sad kako se situacija popušta malo je bolje, ali u smislu da imam šminkanja za neka foktanja. Svadbe i proslave i dalje ne, ispričala nam je ova simpatična i perspektivna mlada devojka.

Šminkerka
foto: Emilija Jovanović

Za kraj našeg razgovora, pitali smo Anđelu i da li su sada, kada sve počinje da se vraća u normalu, cene šminkanja skočile. Kako je sama rekla, cene su i dalje iste, a negde su čak i smanjene kako bi ljudi što više dolazili.

Šminkerka
foto: Emilija Jovanović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.